Sakrij pretragu Pretraga linija proizvoda / potreba
Tamne mrlje

Tamne mrlje

Primjećujete smeđe. tamne mrlje na licu? Otkrijte porizvode koji će ublažiti vidljivost ovih hiperpigmentacija i spriječiti nastanak novih.

ČESTA PITANJA

PITANJA / ODGOVORI
  • Oduvijek se smatralo da je hiperpigmentaciju teško liječiti, bez obzira na uzrok. Nekoliko topikalnih sredstava pokazalo se učinkovitima u određenoj mjeri, ali uspjeh ovisi o korištenim proizvodima i duljini liječenja.
    Dermokozmetički proizvodi protiv tamnih mrlja mogu se koristiti za smanjenje hiperpigmentacija i potenciranje učinka topikalnih sredstava.  Te su molekule sigurne za korištenje, a dobra učinkovitost postiže se dugoročnim liječenjem, uz odgovorno ponašanje u smislu ograničavanja izloženosti suncu (pomoću krema sa zaštitnim faktorom), što je glavni uzročni faktor hiperpigmentacija.

  • Kemijski pilinzi i krioterapija dokazane su metode liječenja pigmentacijskih mrlja. Kemijski piling podrazumijeva primjenu kemijske tvari na kožu kako bi se uklonio najgornji sloj, na taj način uklanjajući stanice koje sadrže melanin. Tako koža postaje svjetlija na čitavom tretiranom području. Dostupan je velik broj proizvoda koji se mogu prilagoditi da bi se dobio očekivani rezultat. Bez obzira na to, treba se savjetovati sa specijalistom; ne zaboravite da piling često može uzrokovati neugodne kratkotrajne učinke (od nalagode do boli), od kojih su neki jasno vidljivi (eriterma, edem, deskvamacija). Kemijski piling također može potaknuti velike komplikacije, osobito ako se izvodi na dubljim slojevima kože.  
    U dermatologiji, krioterapija (hladni tretman pomoću tekućeg dušika) se često koristi u liječenju bradavica, ali je također učinkovita u liječenju staračkih pjega - lentiga.

  • Laseri mogu biti sigurna i učinkovita terapeutska mogućnost za liječenje nekoliko vrsta kožnih mrlja, pod uvjetom da liječenje provodi dermatolog stručan u tom području. Lentigo je prva indikacija za pigmentacijski laser, koji u tom slučaju proizvodi zadovoljavajuće rezultate. Međutim, korištenje lasera za melasmu kontroverzno je pitanje budući da je ponovno izbijanje bolesti čest problem; laserski tretman može čak i pogoršati hiperpigmentaciju.
     

  • Učinkovito i diskretno hiperpigmentacije možemo sakriti (kamuflirati) korištenjem posebno prilagođene medicinske korektivne kozmetike. Tamnije, izraženije  mrlje često je teško sakriti, a pretjerana šminka stvara na licu dojam „maske“. Za učinkovit, prirodan rezultat prilikom pokrivanja primjenjuje se tehnika neutralizacije bojom. Primjena koraljnog korektivnog stika učinkovito pomaže u neutralizaciji smeđe boje koja prevladava kod melasme i lentiga. Zahvaljujući toj tehnici, može se primjeniti manje korektivnog tekućeg ili kompaktnog pudera, čime se postiže svježiji, prirodniji izgled.

Zaštita od sunca za netolerantnu kožu

Dermatološki laboratoriji Avène: stručnjaci za zaštitu od sunca!
Naši proizvodi za zaštitu od sunca, kao i svi naši proizvodi, bazirani su na Avène termalnoj izvorskoj vodi koja izvire iz mineralnog izvora Sainte Odile u blizini sela Avène na jugu Francuske. Sa svojim umirujućim, antiiritacijskim i omekšavajućim svojstvima, Avène termalna izvorska voda je prirodni djelatni sastojak koji se nalazi u srcu svih naših proizvoda.  Njezino jedinstveno djelovanje čini je idealnom za njegu osjetljive kože lica, a potvrđeno je u više od 300 znanstvenih ispitivanja. Svi Eau Thermale Avène proizvodi za zaštitu od sunca rezultat su dugogodišnjih istraživanja. Neprekidno ih ispitujemo prema najvišim dermatološkim standardima kvalitete i predano slijedimo farmaceutska načela. Zato se Eau Thermale Avène za zaštitu od sunca i prodaju samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.
Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.