Sterilna kozmetika

Kako bi osigurali maksimalnu sigurnost i najosjetljivijoj koži, Dermatološki laboratoriji Avène postavili su temelje novoj generaciji dermokozmetičkih proizvoda otkrićem jedinstvena procesa zahvaljujući kojem proizvodi sadrže isključivo sastojke nužne za kožu, bez konzervansa ili tvari koje djeluju kao konzervansi. Riječ je o sterilnoj kozmetici, koja ne samo da se sterilizira tijekom proizvodnje nego ostaje sterilna i cijelo vrijeme primjene. To je najveće dostignuće u dermokozmetici, kojim je postavljen novi standard u proizvodnji.

Sterilna kozmetika jamči najveću moguću učinkovitost i sigurnost za najosjetljiviju kožu (novorođenčad i mala djeca, reaktivna kože, hiperreaktivna koža, patološka stanja kože, npr. atopijski dermatitis).

Sterilna kozmetika rezultat je jedinstvena procesa u proizvodnji dermokozmetičkih preparata - procesa sterilizacije tijekom proizvodnje. Takav proces proizvodnje zahtijeva specifično okruženje i proizvodne pogone koji udovoljavaju najvišim tehnološkim zahtjevima, te znanje i iskustvo u proizvodnji u sterilnim uvjetima. Francuska farmaceutska tvrtka Pierre Fabre, koja je patentirala ovaj jedinstven proizvodni proces, razvila ga je na osnovi dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji lijekova, osobito injekcijskih. Svi proizvodni postupci u tom procesu izvode se u skladu s dobrom proizvodnom praksom (GMP - Good Manufacturing Practice), a prepoznala su ih i odobrila međunarodna zakonodavna tijela.

Proces sterilizacije tijekom proizvodnje obuhvaća nekoliko bitnih komponenti:

- prijem i kontrolu samo odabranih sirovina, što omogućuje vrlo strog odabir za formulu s minimalnim brojem prijeko potrebnih sastojaka visoke čistoće i odlične podnošljivosti, bez dodatka tvari koje iritiraju kožu, a uz eliminaciju nepotrebnih sastojaka, odnosno potencijalnih iritansa i alergena (parabena i tvari koje djeluju kao konzervansi, parfema i emulgatora),

- proizvodnju formule u sterilnoj miješalici,

- inovativnu (i patentiranu) sterilizaciju proizvoda,

- pakiranje u sterilnom okruženju - označava pakiranje proizvoda u tubu s D.E.F.I sustavom zatvaranja u aseptičkim uvjetima (klasa A), a prema važećim standardima farmaceutske industrije. Sustav hermetičkog zatvaranja, tzv. D.E.F.I sustav (Device for Exclusive Formula Integrity) je inovativni patentirani sustav zatvaranja primarne ambalaže (tube), jedinstven u svijetu dermokozmetike. Razvila ga je i patentirala francuska tvrtka Pierre Fabre Dermo-Cosmetic. Ovaj sustav sprječava bakterijsku kontaminaciju proizvoda i osigurava sterilnost tijekom njegove primjene. Proizvod u čijoj proizvodnji se koristi ovaj sustav zatvaranja ne mora sadržavati parabene i tvari koje djeluju kao konzervansi, te ostaje sterilan i zaštićen tijekom cijelog vremena primjene.

- visoko kvalificirano osoblje - stručno osposobljeno za rad u procesu sterilne proizvodnje.
Pošaljite e-mail

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započnite dijagnostiku
  • Saznajte dijagnozu i preporuku za njegu Vaše kože
  • Kreirajte listu omiljenih i ocijenjenih proizvoda
  • Ostvarite pogodnosti
Prijavite se odmah

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.