Sindet

Sindet je proizvod za higijenu kože bez sapuna.

Sapun je najstarije sredstvo za pranje kože. Koristimo ga najčešće za pranje ruku i lica, poneki i za pranje tijela. Iako je u uporabi gotovo 5.000 godina, prodaja iz godine u godinu u cijelom svijetu pada čemu su najviše doprinjeli dermatolozi ukazivanjem na štetnost sapuna. Sapun nastaje rekcijom prirodnih biljnih ili životinjskih masnoća s jakim lužinama. Prilikom pranja kože, tj. u vodenoj otopini, sapuni reagiraju lužnato snažno odmaščujući kožu. Koža pocrveni, bubri, svrbi i pretjerano se isušuje. Oslabljuje se prirodni kiseli zaštitni omotač kože, koji sprječava razmnožavanje bakterija na površini kože te ona ostaje nezaštićena ne samo od mikroorganizama nego i od drugih štetnih vanjskih faktora. Pranjem u „tvrdoj“ vodi (nazočnost iona kalcija i magnezija u vodi) sapun proizvodi teško topive soli koje zatvaraju pore i dodatno nadražuju kožu.

Ovi nedostaci sapuna potakli su potragu za novim tvarima za pranje tijela. 60-ih godina prošlog stoljeća započinje proizvodnja sintetički sredstava za pranje, sindeta (sindet – kratica od sintetski deterdžent, sapun bez sapuna).
Sindeti mogu biti u krutom ili tekućem obliku. Sindeti posjeduju izražene prednosti u odnosu na sapune jer nema lužnatog djelovanja tj. čuvaju prirodan kiselkasti omotač kože koji preventivno djeluje na razmnožavanje bakterija te ne stvaraju teško topive soli. Nježniji su prema koži, ne zatvaraju pore i ne nadražuju kožu.

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.