08/04/2014 - U fokusu

ŠTO SE TO DOGAĐA S MOJOM KOŽOM?

Odnedavno Vaša koža burno reagira na proizvode za higijenu i njegu, zateže, pecka i ništa ne podnosi. Vaša koža je postala netolerantna. Oštećen je njezin zaštitni hidrolipidni sloj i postaje sklona upalnim reakcijama. Netolerantna koža osjetljivija je na vanjske iritanse (hladnoća, vručina, vjetar, smog). Također, osjetljiva je na neke sastojke koji se nalaze u proizvodima za higijenu i njegu, najčešće konzervanse i mirise.

Kako prepoznati netolerantnu kožu?
Netolerantnu kožu karakterizira je svakodnevni osjećaj neugode. Pojavljuje se nekoliko različitih znakova, najčešće više njih odjednom kao npr.  zatezanje kože, peckanje, bockanje, crvenilo, svrbež, žarenje.

Što učiniti?
Zaštititi i hidratizirati kožu, smanjiti osjetljivost i reaktivnost kože koristeći hipoalergene proizvode koji sadrže najmanji moguć broj sastojaka.

Kako?
U svoju rutinu uvedite slijedeća tri koraka:
1. Očistite kožu blagim proizvodima za čišćenje netolerantne kože koji se ne ispiru. Proizvod nanesite na lice prstima, nježnim kružnim pokretima. Višak otklonite papirnatom maramicom. Izbjegavate vatu i blazinice jer je netolerantna koža vrlo osjetljiva i na mehaničke podražaje.
2. Izbjegavajte korištenje vode iz slavine za čišćenje i ispiranje lica. Ova voda je najčešće tvrda voda čiji sastojci također iritiraju netolerantnu kožu. Koristite termalnu vodu, koja umiruje kožu i djeluje protupalno i antiiritirajuće.
3. Nanesite zaštitnu i umirujuću kremu, najsigurniji i posebno formuliran proizvod nove generacije za netolerantnu kožu koji sadrži samo sastojke potrebne za njegu netolerantne kože, sterilne formule u sterilnom pakiranje.

Više o proizvodima posebno formuliranim za netolerantnu kožu saznajte ovdje.

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.