• 1/1
03/01/2015 - Hiperreaktivna koža

ŠTO JE STERILNA KOZMETIKA?

Sterilna kozmetika je kozmetika koja jamči formule bez konzervansa i/ili tvari koje djeluju kao konzervansi

STERILNA KOZMETIKA je potpuno novi način proizvodnje dermokozmetike. Ono što koncept Sterilne kozmetike i Sterile Cosmetics tehnologiju čini jedinstvenom u svijetu je proces proizvodnje koji uključuje sterilizaciju pogona za proizvodnju, sterilizaciju  formule kao i završno punjenje proizvoda u sterilnim uvjetima.

Proizvodnja sterilne kozmetike stoga zahtijeva specifično okruženje i proizvodne pogone koji udovoljavaju najvišim tehnološkim zahtjevima, kao i znanje i iskustvo u proizvodnji u sterilnim uvjetima. Francuska farmaceutska tvrtka Pierre Fabre patentirala je ovaj jedinstveni proizvodni proces, a razvila ga je na osnovu dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji lijekova osobito injekcionih lijekova. Svi proizvodni postupci provode se u skladu s dobrom proizvodnom praksom (GMP - Good Manufacturing Practice) i prepoznati su i odobreni od internacionalnih zakonodavnih tijela.

 

sterilna_kozmetika_eau_thermale_avene.webp


O Konzervansima u kozmetici
Prihvaćena je činjenica da se konzervansi moraju dodavati u kozmetičke proizvode kako bi se spriječila njihova kontaminacija. Do nedavno je, to je i bio jedini način da se produlji životni vijek kozmetičkih proizvoda jednom kada se otvore. Službeni popis EU direktive o kozmetičkim proizvodima u Dodatku VI sadrži ništa manje nego 57 odobrenih konzervansa, uključujući paraben, klorfenezin, fenoksietanol i benzojevu kiselinu. Međutim, postoje brojne tvari koje nisu službeno uključene u popis konzervansa, a koje se koriste jer djeluju kao bakteriostatici i baktericidi. Radi se o tvarima koje imaju sporednu funkciju konzervansa u takozvanim proizvodima “bez konzervansa“. Primjeri su etilheksilglicerin, alkohol i pentilen glikol.

logo-sterile-cosmetics.png
Sterilna kozmetika: MUST HAVE za najosjetljiviju kožu
STERILE COSMETICS TEHNOLOGIJA
 
omogućuje proizvodnju formula koje su bez konzervansa i/ili tvari koje djeluju kao konzervansi. Dodatno, osmišljen je i poseban sustavu zatvaranja proizvoda koji onemogućava kontaminaciju proizvoda tijekom uporabe. Obzirom da konzervansi ne utječu na učinkovitost formule, upotrebom sterilne kozmetike vaša će koža dobiti samo ono što je esencijalno i uistinu neophodno za njezinu njegu. I baš zato STERILNA KOZMETIKA pruža JEDINSTVENU SIGURNOST i MAKSIMALNU UČINKOVITOST i najosjetljivijoj koži.

Niže je prikazana STERILE COSMETICS oznaka koja na pakiranjima proizvoda ukazuje da se radi o sterilnoj kozmetici, o dermokozmetičkim proizvodima koji su proizvedeni Sterile Cosmetics tehnologijom.Trebam li ja Sterilnu kozmetiku?
Ukoliko je  vaša koža reaktivna (netolerantna i nadražena) ili hiperreaktivna (preosjetljiva i alergijama sklona) uvedite u svoju rutinu sterilnu kozmetiku koja ne sadrži parabene, konzervanse ili tvari koje djeluju kao konzervansi,  parfeme i alkohola. Primjena sterilne kozmetike je jedini način da pri njezi svoje kože izbjegnete ove potencijalne iritanse koji dodatno mogu pojačati već postojeću osjetljivost i reaktivnost vaše kože.
 

 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.