• 1/1
03/01/2015 - Želim znati

Što je sterilna kozmetika?

Sterilna kozmetika je kozmetika koja jamči formule bez konzervansa i/ili tvari koje djeluju kao konzervansi

STERILNA KOZMETIKA  je potpuno novi način proizvodnje dermokozmetike. Ono što koncept Sterilne kozmetike čini jedinstvenim u svijetu je proces proizvodnje koji uključuje sterilizaciju pogona za proizvodnju, sterilizaciju  formule kao i završno punjenje proizvoda u sterilnim uvjetima. Proizvodnja sterilne kozmetike stoga zahtijeva specifično okruženje i proizvodne pogone koji udovoljavaju najvišim tehnološkim zahtjevima, kao i znanje i iskustvo u proizvodnji u sterilnim uvjetima. Francuska farmaceutska tvrtka Pierre Fabre koja je patentirala ovaj jedinstveni proizvodni proces, razvila ga je na osnovu dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji lijekova osobito injekcionih lijekova. Svi proizvodni postupci izvode se u skladu s dobrom proizvodnom praksom (GMP - Good Manufacturing Practice) i prepoznati su i odobreni od internacionalnih zakonodavnih tijela.

Konzervansi
Prihvaćena je činjenica da se konzervansi moraju dodavati u kozmetičke proizvode kako bi se spriječila njihova kontaminacija. Sve do danas, to je i bio jedini način da se produlji životni vijek kozmetičkih proizvoda jednom kada se otvore.Službeni popis EU direktive o kozmetičkim proizvodima u Dodatku VI sadrži ništa manje nego 57 odobrenih konzervansa, uključujući paraben, klorfenezin, fenoksietanol i benzojevu kiselinu. Međutim, postoje brojne tvari koje nisu službeno uključene u popis konzervansa, a koje se koriste jer djeluju kao baktericidi, pa stoga i kao konzervansi, u takozvanim proizvodima “bez konzervansa“. Primjeri su etilheksilglicerin, alkohol i pentilen glikol.

STERILNA KOZMETIKA jamči formule koje su apsolutno bez konzervansa i/ili tvari koje djeluju kao konzervansi tj. tvari koje imaju sporednu funkciju konzervansa (nazivaju se i nenavedeni konzervansi). Budući da konzervansi ne utječu na učinkovitost formule, STERILNA KOZMETIKA također znači da će Vaša koža dobiti samo ono što je neophodno i esencijalno. STERILNA KOZMETIKA pruža JEDINSTVENU SIGURNOST i MAKSIMALNU UČINKOVITOST za najosjetljiviju kožu.

Trebam li ja Sterilnu kozmetiku?
Ukoliko je Vaša koža reaktivna (netolerantna i nadražena) ili hiperreaktivna (preosjetljiva i alergijama sklona)  trebate koristiti proizvode bez parabena, konzervansa ili tvari koje djeluju kao konzervansi, parfema i alkohola. Navedene tvari su potencijalni iritansi koji dodatno mogu pogoršati već postojeće stanje Vaše kože. 

Pošaljite e-mail

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započnite dijagnostiku
  • Saznajte dijagnozu i preporuku za njegu Vaše kože
  • Kreirajte listu omiljenih i ocijenjenih proizvoda
  • Ostvarite pogodnosti
Prijavite se odmah

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu