• 1/1
31/07/2017 - Želim znati

Jeste li znali?

5 iznenađujućih činjenica o Avène termalnoj vodi!

1. Njezin izvor otkrio je konj!
Bilo je to 1736., kada se konj  markiza de Rocozelsa, izliječio od kožne bolesti nakon kupanja na izvoru vode u selu Avène... Bio je to početak jedne duge priče!

 

eau-thermale-avene1.jpg2. Jedina voda na svijetu u kojoj živi Aqua Dolomiae!
Analizirajući njezin sastav u svjetlu novih, iznimno preciznih istraživačkih tehnika, istraživački timovi Dermatoloških laboratorija Avène otkrili su postojanje farmakološki aktivnih molekula u sastavu Avène termalne vode. Njihovo podrijetlo je jedinstvena i specifična mikroflora, dosad nikad opisana, a koja preživljava samo u vrlo dubokim, čistim i kristalno bistrim vodama izvora Avène. Ova mikroflora, nazvana Aquaphilus dolomiae, stvara farmakološki aktivne tvari koje dijelom objašnjavaju umirujuća svojstva Avène termalne vode i dokazano djeluju na čimbenike koji uzrokuju upalu i svrbež.

eau-thermale-avene2.jpg
3. Zanimanje znanstvenika ne jenjava!
O Avène termalnoj vodi provedeno je više od 150 kliničkih istraživanja, od čega je 50 objavljeno u međunarodnim stručnim medicinskim publikacijama. Svake godine uzima se 23.000 uzoraka na lokaciji termalnog izvora Avène, koji raspolaže vlastitim laboratorijem za kvalitetu i istraživanje vode, nedaleko od izvora. Avène termalna voda ovdje je mažena i pažena kako i dolikuje ;)
 

eau-thermale-avene3.jpg
 
 
4. Voda u spreju 100% je identična vodi na termalnom izvoru!
Budući da iz izvora dolazi cijevima direktno do punionice te da se pakira u sterilnom bloku, svjetlost dana Avène termalna voda u spreju prvi put ugleda kada ju raspršite po svom licu! Dakle, nije podvrgnuta nikakvim izmjenama sastava za potrebe pakiranja u spreju!

dermatoloski-hidroterapijski-centar-avene.jpg

5. Avène je poznat u cijelome svijetu!
U više od 120 zemalja svijeta Avène termalna voda prepoznata je kao osnova njege za osjetljivu kožu zbog svog umirujućeg djelovanja. A Dermatološki hidroterapijski centar Avène svake godine ugosti posjetitelje iz više od 28 zemalja svijeta. Zvijezda, da..... i to međunarodna!
 

Pošaljite e-mail
  • Savjeti o higijeni i njezi kože
  • Posebne pogodnosti i ponude
  • Informacije o novim proizvodima

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započnite dijagnostiku
  • Saznajte dijagnozu i preporuku za njegu Vaše kože
  • Kreirajte listu omiljenih i ocijenjenih proizvoda
  • Ostvarite pogodnosti
Prijavite se odmah

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu