• 1/1
10/10/2017 - Proizvod u fokusu

Odaberi svoju njegu

Svi oblici suhe kože imaju nešto zajedničko!
U današnje vrijeme mnogi  imaju problema sa suhoćom kože, koja se javlja ovisno o različitim unutarnjim i vanjskim čimbenicima. Osnovni je problem nedostatak masnoća i vode, što kožu čini vrlo osjetljivom i zbog čega pojačano reagira na vanjske podražaje, kao što su hladnoća, vjetar i voda. Koža može postati suha i zbog primjene neodgovarajućih sredstava za higijenu, poput sapuna. Unutarnji čimbenici su oni koji pridonose suhoći kože iznutra, a to su genetska predispozicija i hormonalni utjecaj.

suha-dehidritana-koza.png
Suha koža najčešće pogađa djecu, no nisu pošteđeni ni stariji, većinom žene, koje imaju više problema sa suhoćom kože od muškaraca. Kod djece se suha koža javlja dijelom zbog utjecaja nasljednih čimbenika, a dijelom zbog pretjerana korištenja sapuna i/ili neprilagođenih proizvoda za higijenu i njegu. Dodatni je problem što su kod djece vrlo česti i atopijski ekcemi, a njihovu pojavu, uz suhoću kože, prate upala i jak svrbež.
ekcem-atopija.png
Redovita i prilagođena njega za suhu kožu je spas!
Razlikujemo nekoliko stupnjeva i oblika suhe kože, od lakših do težih. Osim prirođeno suhe kože, najčešće se javljaju suhoća kože zimi uzrokovana nižim temperaturama, vjetrom i grijanjem, zatim atopijska suhoća kože i različiti oblici izrazito grube i ljuskave kože. Osobe koje imaju prirođeno suhu kožu moraju je redovito njegovati nanošenjem emolijentnih krema i upotrebom blagih sredstava za pranje kože, poput uljnih gelova bez dodatka sapuna.
suha_koza.png
U slučajevima atopijskog dermatitisa i izrazito grube i ljuskave kože, upotreba emolijentnih krema obvezna je nakon svakog pranja, a katkad je potrebno i nekoliko nanošenja dnevno. Suha koža je osjetljivija, što za posljedicu ima i nepodnošenje kozmetičkih sredstava. U tim slučajevima treba odabrati proizvode posebno namijenjene njezi osjetljive suhe kože, i pritom voditi računa o tome da ne sadrže tvari koje je mogu dodatno iritirati.
hiperkeratoze.png
Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène osmislili su čak četiri različite linije proizvoda za potrebe suhe ili vrlo suhe kože lica i tijela!
 

Pošaljite e-mail

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započnite dijagnostiku
  • Saznajte dijagnozu i preporuku za njegu Vaše kože
  • Kreirajte listu omiljenih i ocijenjenih proizvoda
  • Ostvarite pogodnosti
Prijavite se odmah

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu