01/01/2018 - U fokusu

MOJA ZIMSKA RUTINA ZA NJEGU KOŽE

Što naša koža doista treba u hladno doba godine?

Koža nezdrava izgleda koja vas zateže, suhe i crvene oči, ispucale usne i ruke – to su tek neki učinci zime.
Pokazat ćemo vam što naša koža u hladno doba godine doista treba te kako zimi može zračiti ljepotom i biti dobro zbrinuta.

cold_cream_zimska_rutina.png
Hladnoća, vjetar i suhi zrak u grijanom prostoru: dobro došla, zimo! Iako nam zimi može biti jako lijepo, u toplini svog doma uz šalicu toplog čaja, ovo doba godine znači i ogromno opterećenje za našu kožu. Zašto? Na niskm temperaturama naše se krvne žile sužavaju kako bi se što je moguće više topline  moglo sačuvati u tijelu. Zbog toga je koža manje prokrvljena. Kako pada temperatura, usporava se i lučenje loja koji kožu opskrbljuje lipidima, odnosno endogenom masnoćom. Na  -8° C čak se i sasvim zaustavlja, što znači da naša koža gubi prirodnu zaštitu, a pohranjena tekućina brže hlapi.
Ovim promjenama najviše je izložena koža lica.
Posljedica: suha, zategnuta, blijeda koža lica. Iz tog razloga zimi postoji velika potreba njege lica kozmetičkim proizvodima.
Stručnjaci savjetuju: u hladno doba godine koriste kreme bogate lipidima.
coldcream_moja_zimska_rutina.jpg
Primjerice, postoje posebne kreme za zaštitu od hladnoće, kao što je Cold Cream krema. Ona tijekom dana osigurava dovoljnu zaštitu kože od hladnoće i zadržavanje vlage u koži. Isto pravilo vrijedi i za osjetljive usne, koje zimi trebaju posebno intenzivnu zaštitu. Koristite Cold Cream hranjivi balzam u stiku s vrlo visokim udjelom lipida. Osim toga, u zimskim se mjesecima ne savjetuje primjenjivati nadražujuće tretmane poput agresivnih pilinga i četkica za lice, kao ni kozmetiku koja sadrži alkohol. Naime, takvi tretmani oštećuju zaštitni sloj kože i isušuju kožu. Još jedna problematična zona: naše ruke. One također zimi zahtijevaju sasvim posebnu njegu. Redovito mažite ruke Cold Cream koncentriranom kremom za ruke i svakako nosite rukavice kad idete van.
njega_tijela_zimska_rutina.png
Osim očitih osjetljivih mjesta, ne smijete zanemariti ni ostala, poput kože tijela, jer ona raspolaže s devet puta manjim brojem žlijezda lojnica nego lice. Zato naglašavamo: svakodnevno njegujte kožu tijela.
Usput pripazite: svi u hladne dane sanjamo o toploj kupki. Ali nažalost, upravo ono što toliko godi našoj duši, u ovom je slučaju pogrešno za našu kožu tijela. Vruća voda u kupki dugoročno oduzima koži masnoću i zbog toga se ona brže isušuje. Dakle, najbolje je ne namakati se prečesto u kadi. Uvečer prije spavanja nanesite obilnu količinu Trixera Nutrition Nutri-fluid mlijeka na kožu tijela. Tako ćete se sljedeće jutro zajamčeno probuditi bez osječaja suhe kože koja zateže i svrbi.
trixera_nutrition_nutri-fluide400ml.png
I zrak u grijanom prostoru zimi nam škodi.
Zbog suhog i toplog zraka koža prenosi veću količinu vlage na površinu i isušuje se.

oci_zimska_rutina.png
I naše oči su ugrožene: crvenilo, osjećaj suhoće, peckanje zna biti vrlo neugodno. Ovdje će vam uvijek pomoći jedan do dva potiska Avène termalne izvorske vode u spreju na područje kože oko očiju, koja će umiriti i hidrirati kožu. Zimi je ona apsolutno obavezna – osobito za osobe koje nose kontakte leće!
eau_thermale_avene.png
Vodite brigu o tome da redovito prozračujete prostoriju ili postavite ovlaživač zraka na radijator.
Tako, svojoj koži, osiguravate ugodnu klimu! :)
zimska_rutina.jpg


***

klikni_i_saznaj_eau_thermale_avene_novosti.jpg

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.