• 1/1
18/04/2018 - Press kutak

Euromelanoma Dan 2018

Euromelanoma Day pokreće kampanju za poticanje svjesnosti o raku kože pod nazivom
„Rak kože je veliki problem u Hrvatskoj” 
Rak kože ne bi trebao biti problem u Hrvatskoj jer se može izliječiti ukoliko se pravovremeno otkrije
 
Kao i prethodnih godina Euromelanoma Day u Hrvatskoj organizira Hrvatsko dermatovenerološko društvo Hrvatskog liječničkog zbora i Referentni centar za melanom RH, a provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Ministarstva turizma. Također, i ove godine jedan od lokalnih partnera kampanje je i Eau Thermale Avène zaštita od sunca.
 
Cilj ovogodišnje kampanje Euromelanoma Day je probuditi svijest o problemima s kojima se suočavaju sve europske zemlje, a odnose se na stalan porast incidencije melanoma koji je veći od bilo kojeg drugog zloćudnog tumora. Rak kože najčešći je zloćudni tumor kod ljudi od kojeg u Europi oboli godišnje više od 3,5 milijuna osoba. Iako tek manji broj otpada na melanom taj oblik raka kože je najzloćudniji i ako se pravovremeno  ne otkrije može metastazirati. Nedostatak sustavne prevencije za osobe koje spadaju u rizične skupinu poput osoba izrazito svijetle puti, sportaša, starijih, osoba plavih očiju i kose, onih koji imaju veliki broj madeža, pozitivnu obiteljsku anamnezu melanoma ili su imunosuprimirani, problem je s kojim se suočava većina europskih zemalja.

Problem u Hrvatskoj je neujednačenost tehnološke opremljenosti u bolnicama, nedovoljno razvijena platforma za teledermatologiju kojom bi se mogla omogućiti dostupnost dermatologa i u izoliranim krajevima, ali i ubrzati proces naručivanja na subspecijalistički pregled kod postavljene sumnje na rak kože.

 
otok-hvar.jpg
 
 Središnji dio akcije svake godinu su preventivni pregledi koji se kao i prošle godine organiziraju za stanovnike otoka kojima je pristup dermatologu zbog izoliranosti pojedinih otoka otežan, a pojavnost raka kože zbog kroničnog izlaganja suncu veća. Prošle godine pregledavali smo stanovnike otoka Visa, a ove će godine 20-ak dermatologa iz cijele Hrvatske 31. svibnja, 1. i 2. lipnja pregledavati stanovnike otoka Hvara. Pregledi će biti organizirani u gradu Hvaru, Jelsi i Starom Gradu, a značaj ove javnozdravstvene akcije prepoznata je i od strane lokalne uprave, te sva tri grada kao i Dom zdravlja Splitsko - dalmatinske županije sudjeluju u organizaciji preventivnih pregleda. Stanovnici otoka Hvara na preglede će se moći naručiti bez uputnice kod svog liječnika obiteljske medicine.

 
Klikni ovdje i preuzmi Euromelanoma Dan 2018 edukativni letak
i saznaj kako samostalno pregledati svoju kožu!

***
Za više informacija o raku kože posjetite http://www.euromelanoma.org/croatia.

***
klikni_i_saznaj_eau_thermale_avene_novosti.jpg

Pošaljite e-mail

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započnite dijagnostiku
  • Saznajte dijagnozu i preporuku za njegu Vaše kože
  • Kreirajte listu omiljenih i ocijenjenih proizvoda
  • Ostvarite pogodnosti
Prijavite se odmah

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.