• 1/2
07/06/2021 - U fokusu

DJELUJ SADA ZAGREB

PREVENTIVNI PREGLEDI MADEŽA

PREUZMITE ODGOVORNOST PREMA SVOM ZDRAVLJU I ZDRAVLJU SVOJE DJECE!
Eau Thermale Avène je partner javnozdravstvenog projekta “Djeluj sada” Zagreb, s ciljem ranog otkrivanja melanoma i drugih malignih tumora kože građana grada Zagreba.

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo s ciljem osvještavanja građana o važnosti prevencije, redovitih pregleda madeža i odgovornog izlaganja na suncu, pokrenuo je 2007. godine javnozdravstveni projekt „Djeluj sada!“. Projekt „Djeluj sada“ ove godine provodi se u suradnji s brojnim zdravstvenim ustanovama; Klinikom za kožne i spolne bolesti Kliničkoga bolničkoga centra „Sestre milosrdnice”; Referentnim centrom Ministarstva zdravstva za melanom; Klinikom za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra Zagreb; udrugom; „Zdravi pod suncem“, Udrugom studenata medicine CroMSIC i partnerima. 

S obzirom da je pandemija koronavirusa uvelike utjecala na to da građani odgađaju odlaske liječnicima na preventivne preglede, važnije nego ikad je utjecati na svijest građana o neophodnosti preventivnih pregleda te otkrivanju zloćudnih bolesti kože u ranoj fazi.

Ovogodišnji preventivni pregledi, zbog epidemioloških uvjeta održavat će se u prostorijama Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem“ u periodu od 7. do 11. lipnja od 15 do 20 sati. S obzirom na okolnosti broj pregleda bit će ograničen na 300 korisnika.

djeluj_sada.jpg
Djeluj sada 2021
REZULTAT JAVNOZDRAVSTVENOG PROJEKTA “DJELUJ SADA!“ U ZAGREBU -  AKCIJA PREVENTIVNIH PREGLEDA MADEŽA
 
Građani Zagreba na besplatne preglede su tijekom trajanja akcije dolazili u prostorije Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože “Zdravi pod suncem”. Odazvalao se ukupno 314 osoba, i pritom je otkriveno ukupno 38 tumora, što itekako ukazuje na izniman značaj ovog projekta i na nužnost preventivnih pregleda. Među tih 38 tumora bilo je sedam suspektnih melanoma, koji će ubrzo biti i operirani u KBC-u Sestre milosrdnice. Uz to, otkriveno je i 29 bazocelularnih karcinoma, 2 planocelularna karcinoma i 57 aktiničkih keratoza.
 
 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.