07/09/2023 - Ekcemi/atopija

5 ČINJENICA KOJE MORAŠ ZNATI: SUHA KOŽA

5 ČINJENICA KOJE MORAŠ ZNATI O SUHOJ KOŽI
 

1.

Suha koža nije isto što i
dehidrirana koža

 

Suhoća kože, za razliku od dehidracije koja je privremeno stanje, dio je prirode kože. Karakterizira ju osjećaj nelagode osobito nakon pranja lica i/ili tuširanja tijela.

 

2.

Suha koža ima svoje karakteristične simptome i znakove

 

Suha koža je često tanka, vrlo zategnuta, a pore su nevidljive. Koža se nema zdravi sjaj, često se opisuje kao beživotna. Također, s vremenom dolazi do gubitka elastičnosti i mekoće kože na dodir. Ove simptome ponekad prati ljuskavost kože, svrbež i osjećaj peckanja.

 

3.

Suha koža može biti posljedica unutarnjih i/ili vanjskih čimbenika

 

Uzrok broj 1 je genetski. Neki ljudi rođeni su sa suhom kožom, ona je dio njihova genetskog naslijeđa i naziva se urođeno suha koža. Urođeno suha koža prirodno proizvodi manje lipida pa kožna barijera ne može više ispunjavati svoju zaštitnu funkciju. No, i vanjski čimbenici mogu poticati isušivanje kože. Najčešće se radi o prečestom pranju, agresivnim sredstvima za pranje, okolišnim ili vremenskim uvjetima (hladan i suh zrak, vjetar, sunce).

 

4.

Suha koža zaslužuje posebnu njegu i pažnju

 

Suha koža treba pranje (tuširanje) i to ne prečesto, ne vrućom vodom i ne predugo, samo s nježnim proizvodima za čišćenje koji su prilagođeni njezinoj osjetljivosti (ulja i vrlo bogati sindeti za čišćenje). I lice i tijelo treba brisati laganim tapkanjem bez trljanja. Za njegu, suhoj koži treba emolijens (omekšavajući proizvod) koji će ju hidrirati, pomoći joj da povrati svu svoju elastičnost i zaštititi od vanjskih negativnih utjecaja.

 

5.

Postoje različiti stupnjevi i oblici suhoće kože

 

Razlikujemo nekoliko stupnjeva i oblika suhe kože, s tim da se intenzitet promjena može kretati od lakših do težih. No, kod svih se zapaža nedostatak lipida i vlage, što kožu čini ljuskavom, hrapavom i grubom, zategnuta je i pojačano svrbi. Osim suhe i vrlo suhe kože, najčešće se javlja atopijska suhoća kože.

 
 

RJEŠENJA ZA SVE STUPNJEVE I OBLIKE SUHOĆE KOŽE 

Za sve stupnjeve i sve oblike suhoće kože izaberi proizvode iz linija Cold Cream, XeraCalm NUTRITION, XeraCalm A.D u ljekarnama, online i specijaliziranim prodavaonicama!


 

Budite u toku, saznajte prvi sve novosti i pogodnosti!

 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.