02/08/2022 - U fokusu

BIOMIMETIČKE FORMULE

ZA NJEGU KOŽE

5 ČINJENICA KOJE MORAŠ ZNATI O ... SUNČEVIM ZRAKAMA
 

1.

Koža je nevjerojatan organ

 

Kad malo razmislite, koža je uistinu nevjerojatan organ. Prosječna odrasla osoba prekrivena s oko 2 m² kože koja teži između 6 do 9 kilograma, a čine ju oko 300 milijuna kožnih stanica. Obnavlja se svakih 28 dana tako da neprestalno odbacuje svoje mrtve stanice i to 30 000 do 40 000 stanica u jednoj minuti.

 

2.

Koža kao inspiracija

 

Koža zna što je dobro za nju. Zna se zaštititi zahvaljujući svojoj kožnoj barijeri i zna što joj je potrebno da ostane hidrirana i ne izgubi vodu.  Stoga je, prirodno, sama koža najbolji izvor inspiracije za znanstvenike pri osmišljavanju najboljih hidrirajućih krema. Iako nevjerojatan organ, koža je često na kušnji zbog okoline koja ju okružuje. Sunce, vjetar, hladnoća, zagađenje, kemijski proizvodi, čak i stres i umor, oslabljuju obrambenu sposobnost kože oštećujući kožnu barijeru, što za posljedicu ima i gubitak vode u njoj.

 

3.

Biomimetika ukratko

 

Srećom, postoji biomimetika. Biomimetika  ili  biomimikrija  oponašanje je modela, sustava i elemenata prirode u svrhu rješavanja složenih ljudskih  problema. U slučaju dermokozmetike radi se o njezi koja oponaša strukturu kože (u slojevima) i njezin sastav (voda, lipidi, proteini, šećeri, minerali itd.).

 
 

Koža voli biomimetičku njegu kože, jer je "prepoznaje".  Korištenjem samo osnovnih i prirodnih sastojaka (bez konzervansa, bez parfema), tekstura biomimetičkih krema u savršenom je skladu s građom kože i lako se s njom sljubljuje. Budući da su joj toliko slične, koža instiktivno točno zna kako iskoristiti te proizvode.

 

5.

Biomimetičke formule - dokazana učinkovitost

 

Biomimetički dermokozmetički proizvodi formulirani su tako da oponašaju kožu za optimalnu apsorpciju. Budući da koža "prepoznaje" njihovu strukturu i sastavne dijelove, ona ih koristi učinkovitije i brže za jačanje svoje prirodne barijere. S malim brojem sastojaka, i stoga visokom razinom tolerancije, pružaju koži samo ono što joj je uistinu potrebno za njegu, bez suvišnih potencijalno nadražujućih sastojaka.

 

Koža je pametna.
Mi to znamo i zato smo i patentirali nove biomimetičke formule!

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.