04/05/2022 - U fokusu

5 ČINJENICA KOJE MORAŠ ZNATI: SUNČEVE ZRAKE

5 ČINJENICA KOJE MORAŠ ZNATI O ... SUNČEVIM ZRAKAMA
 

1.

Postoji više vrsta zraka...
i nemaju sve iste učinke.

 

UVB zrake uglavnom utječu na epidermis i odgovorne su za opekline od sunca. UVA zrake, s druge strane, ne uzrokuju trenutno vidljiva oštećenja, ali prodiru dublje, sve do dermisa, što s vremenom dovodi do prvih znakova starenja kože.

 

2.

Mnogi nisu nikada čuli za plavu svjetlost, ali to ju ne čini manje opasnom.

 

Prvo proučavana u oftalmologiji, plava svjetlost brzo je postala važna i u dermatologiji, jer prodire još dublje u kožu, u usporedbi s UVB i UVA zrakama, i dugoročno uzrokuje duboka oštećenja kože zbog promjena u strukturi i funkciji stanica. Dopire do dijelova na kojima nalazimo elastin i kolagen, pa pretjerana izloženost može rezultirati gubitkom čvrstoće te povećati vidljivost bora.

 

3.

Zaštita ultra širokog spektra postaje novi standard.

 

U malim dozama sunce ima pozitivan učinak na naše raspoloženje i potiče stvaranje višestruko korisnog vitamina D, dok s druge strane uzrokuje rak kože osjetljivim pojedincima. Zato, za bezbrižno uživanje na suncu, moramo se zaštititi... i to što je moguće bolje. Danas, zaštita od sunca ultra širokog spektra, novi je standard za maksimalnu prevenciju fotostarenja i raka kože.

 

4.

Za razliku od nas, sunčeve zrake ne idu na odmor.

 

Sunčeve zrake su prisutne cijelo vrijeme, a ne samo onda kada smo na odmoru i na suncu. Bilo da je oblačno ili smo u gradu, zrake su (još uvijek) tu. 80% izlaganja suncu događa se u svakodnevnom životu, stoga zaštita od sunca zaslužuje postati svakodnevna rutina njege kože.

 

5.

Zaštita od sunčevih zraka potrebna je svakome.

 

Svi tipovi kože trebaju fotozaštitu ultra širokog spektra: od najranjivijih (kao što je dječja koža) do najtamnijih fototipova, koji su posebno izloženi riziku od hiperpigmentacije zbog plave svjetlosti.

 

OTKRIJ ZAŠTITU ULTRA ŠIROKOG SPEKTRA 50+ 

Klikni i upoznaj FLUID 50+ ultra širokog spektra koji štiti od UVB zraka, UVA kratkih i dugih zraka i plave svjetlosti sve do 450 nm!

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.