18/10/2021 - Ekcemi/atopija

EKCEMI U ODRASLIH: PRAVILNA HIGIJENA

Vaša svakodnevna higijena

Imate li osjećaj svrbeža i peckanja kože? I dalje je imate pravo svaki dan prati. Nekoliko mjera opreza i nježna rutina pomoći će vam da spriječite pogoršanje suhoće i nadraženosti kože.
 

ekcemi_odrasli_higijena.jpg
Ekcem: zašto se potrebno prati svaki dan?
Koža koja pati od ekcema često je krhka i stoga izložena ozbiljnom riziku od infekcije. Posebice zato što se bolesnici češu i kontaminiraju rane bakterijama koje im se nalaze ispod noktiju. Zbog toga se važno svaki dan prati odgovarajućim nenadražujućim proizvodima. Bilo da patite od buktanja ekcema ili ne, nježno perite kožu svaki dan kako biste je mogli učinkovitije hidrirati. Štoviše, dobro oprana koža bolje upija emolijense koji su joj potrebni da omekša i zacijeli.
 
Ekcem: kupanje ili tuširanje – i kako?
Trebate poduzeti mjere opreza kako biste zaštitili svoju osjetljivu kožu i mogli uživati u tuširanju ili kupanju.
Kao prvo, ako ste u iskušenju da se satima opuštate u kadi, sjetite se da vaša koža zbog toga može patiti. Zato provedite najviše 5 minuta pod tušem ili 15 minuta u kadi, jer tvrda voda isušuje kožu, a klor je nadražuje.
Još jedan važan detalj: temperatura. Temperatura vode pod tušem ili u kadi smije biti najviše 34°C, kako biste izbjegli svrbež i pogoršanje suhoće kože.
Kad izađete, nježno se osušite bez trljanja kako ne biste oštetili zaštitni sloj kože. Jednostavno lagano tapkajte mekom tkaninom, poput pamuka, dok ne osušite jedno po jedno područje. Mekani ručnik savršen je u tu svrhu.


Ekcem: sve što vam je potrebno za nježno pranje
Vašoj koži nedostaje masnoće, stoga je jako važan odabir proizvoda za pranje kože.
Ulje ili gel bez sapuna
Dermatološko ulje, gel, krema ili kruti sindet. Bez obzira na oblik higijenskog proizvoda koji odaberete, izbjegavajte one sa sapunom, deterdžente koji oštećuju hidrolipidni film kože, kao i one koji uključuju parfeme ili esencijalna ulja. Na taj način eliminirate rizik od nadraženosti i alergijske reakcije.
Bez pomagala
Nemojte da vas spužvice za tuširanje ili ručnici za kupanje dovedu u iskušenje. Jednostavno se nježno operite rukama. One su puno čišće i manje agresivne za kožu od bilo kojih pomagala.
ekcemi_odrasli_higijena_2.jpg

 
Emolijensi: nježnost u vašoj kupki

Voda za kupanje može biti pomalo tvrda; drugim riječima, preagresivna za kožu s plakovima izazvanima ekcemom. Ali vodu možete omekšati tako da ulijete nekoliko kapi tekućeg emolijensa, poput ulja za čišćenje. Možete pronaći proizvode brzog djelovanja posebno osmišljene za otapanje u vodi. Učinak je trenutačan: neutraliziraju učinak isušivanja tvrde vode i poboljšavaju osjećaj ugodnosti za kožu.
 
Pravilan način zaštite vlasišta s ekcemom

Ako patite od ekcema i svrbeža vlasišta, važno je što više izbjegavati sve što ga može nadraživati. Zato trebate odabrati dermatološki šampon koji je blag ili namijenjen za čestu uporabu te mekanu četku za kosu umjesto češlja. Izbjegavajte češanje plakova kako biste uklonili ljuskice s kože jer će to samo pogoršati stanje. Koristite samo hladnu ili toplu postavku na sušilu za kosu. Ako je zrak prevruć, nadražit će vam vlasište.
 
 

Saznajte zašto je hidracija kože ključna za njegu kod djece i odraslih koji boluju od ekcema i atopijskog dermatitisa.
 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.