18/10/2021 - Ekcemi/atopija

EKCEMI U ODRASLIH: HIDRACIJA JE KLJUČNA

Krhkoj koži potrebna je hidracija svaki dan

Koža s ekcemom sklona je upalama, disfunkciji kožne barijere i suhoći. Evo nekih savjeta kako bi vaša koža svaki dan bila dobro hidrirana. Odaberite odgovarajuću kremu i koristite nježne pokrete: koža će vam biti zahvalna!

ekcemi_odrasli_njega_1.jpg
Ekcem: pravi način hidracije
 
U uredu ili na spoju... Kad vas svrbi, gotovo je nemoguće ne počešati se, a to se uvijek dogodi u najgorem trenutku. Prava rutina hidracije dragocjen je dar vašoj koži. Koža će omekšati, njezina funkcija barijere bit će obnovljena, a neugoda i potreba za češanjem će se smanjiti. Pada rizik za sekundarnu infekciju, a intenzitet i učestalost buktanja ekcema značajno se smanjuju.
 
Zato idite u kupaonicu i ispunite svoju misiju: naučite hidrirati i njegovati kožu proizvodom posebno osmišljenim za vašu kožu i savršeno savladanim tehnikama primjene – time ćete učiniti sve što je potrebno za brigu o vašoj koži.

„Koži nedostaje masnoća. Potrebni su joj jako blagi proizvodi za čišćenje koji ne izazivaju nadraženost te emolijensi, odnosno njega koje nadoknađuje suhoću kože.“

Hidracija: vaša „kutija s alatom“ za borbu protiv ekcema
 
Potrebna vam je redovita hidracija kako vaša koža ne bi došla u rizik za prekomjernu suhoću. Za najbolje zbrinjavanje ekcema, možete isplanirati nježan ritual tijekom dana prema nižem planu.
Nanesite emolijens:
- jednom ili dvaput dnevno nakon što ste oprali ruke. To možete ponoviti kad god osjećate da vam je koža suha. 
- nakon svakog tuširanja ili kupanja. Nije tajna: učinkovitije je primijeniti proizvod za njegu kože na blago navlaženu kožu, koja je mekša nakon pranja. 
xeracalm_ad_balzam.jpg


Nekoliko savjeta za nježnu hidraciju kože
 
Glatka, nježna primjena
Počnite tako da razmažete kremu između dlanova prije nego je utrljate. Zatim, širim, nježnim pokretima, potaknite prodiranje proizvoda koristeći cijelu površinu dlana i prekrijte zonu bez trljanja, a time i nadraživanja kože.
 
Razmažite kremu u malim slojevima

Za liječenje ekcema, emolijensi su osmišljeni za nanošenje u tankim slojevima, bez masnog ili ljepljivog učinka. Izbjegavajte debele slojeve kreme kako biste spriječili nadraženost i svrbež. Kad se krema koristi štedljivo, osjećaj je puno ugodniji!

Razmazite svoje vlasište 
Hidracijom vlasišta smanjuje se svrbež i ljuskanje kože. Kod ekcema je važno nanositi emolijense na vlasište. Ovaj dio tijela lako je hidrirati. Jednostavno vrhovima prstiju nanesite emolijens jednu po jednu liniju preko vlasišta u kružnim pokretima. Ako imate vremena, masirajte vlasište, što je i korisno i ugodno. Za optimalnu hidraciju pustite da emolijens odstoji tri sata ili čak cijelu noć, prije nego ga pažljivo isperete blagim šamponom.

 
Pravi način borbe protiv ekcema uz istodobnu hidraciju kože
 
Da biste izbjegli znojenje, koje može uzrokovati nadraženost i suhoću kože, koristite termalnu vodu u spreju dok ne dobijete priliku za tuširanje. Po mogućnosti koristite toplu vodu, zajedno s blagim vrlo bogatim sredstvom za čišćenje, poput dermatološkog ulja, gela ili krutog sindeta.
 
Nakon svakog tuširanja, da biste izbjegli nadraživanje kože, osušite se tapkanjem svakog dijela tijela ručnikom prije nego nanesete emolijens.
 
Na crvenim plakovima koristite protuupalne kreme ili kreme za oporavak i obnovu kože s bakrom i cinkom koje vam propiše liječnik. 

 
 

Saznajte zašto ekcem svrbi i kako ublažiti svrbež i umiriti kožu.
 
 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.