• 1/1
06/11/2021 - U fokusu

3 SAVJETA KAKO UMANJITI NEPRAVILNOSTI NA KOŽI KOD ODRASLIH ŽENA

Promjene na koži kod odraslih osoba vrlo su česte, a uzrokovane su ne samo hormonalnim promjenama. Zapravo ih uzrokuju brojni čimbenici koje možda nikada ne bi uzeli u obzir... Navodimo ove savjete kako bismo vam pomogli prepoznati uzrok i odabrati rješenje.   
 

akne_odrasli_2.png
PREHRANA
Hrana koju konzumirate igra glavnu ulogu u zdravlju vaše kože. Neka hrana, poput bijelog kruha, prerađene hrane i jednostavnih šećera, može uzrokovati upalu u vašem tijelu. Oni se brzo probavljaju i povećavaju izlučivanje inzulina, čime se pokreće prekomjerna proizvodnja sebuma, koji je potencijalni pogoršavajući faktor za pojavu mrlja.
 
Koje je rješenje?
Pridržavajte se izbalansirane prehrane bogate svježim voćem i povrćem! Voće i povrće pomažu u postizanju zdrave i lijepe kože, jer održavaju normalnu proizvodnju sebuma.
 

SUNCE
Iako se čini da izlaganje suncu trenutno poboljšava kvalitetu kože, ono čini sve osim toga! Ovaj neprijatelj kože zapravo isušuje kožu, dovodi do prekomjerne proizvodnje sebuma i na kraju čini kožu debljom. Rezultat toga? Mrtve stanice kože nakupljaju se i blokiraju izlučivanje sebuma kroz pore.
 
Koje je rješenje?
Jednom tjedno primijenite nježan piling prilagođen mješovitoj koži kako biste obnovili epidermis (gornji sloj) kože. Također, svakodnevno nanesite kremu za zaštitu od sunca sa SPF faktorom 30 ili 50+, čak i u gradu. Zaštita od sunca pomoći će vam da se zaštitite od fotostarenja, a istovremeno izbjegnete "povratni učinak" (iznenadna pojava prištića nakon izlaganja suncu).
 
akne_odrasli_3.png
STRES

Stres je neprijatelj kože. Kad se osjećate tjeskobno, izlučuju se hormoni poput kortizola, zajedno s endorfinima i inzulinom. Ti različiti elementi mogu utjecati na prekomjernu proizvodnju sebuma, što zatim izaziva pojavu upalnih mrlja.
 
Koje je rješenje?
Probajte se opustiti! Za početak, pokušajte tijekom noći redovito spavati sedam do devet sati, jer umor potiče simptome tjeskobe. Zatim, sudjelujte u aktivnostima zbog kojih se osjećate dobro i pomažu vam da preusmjerite svoju energiju, poput joge, meditacije, čitanja ili trčanja ... Koju god aktivnost odabrali, svaki trenutak proveden brinući se o sebi prilika je za opuštanje, pa iskoristite tu prednost!

 
 

Saznaj kako njegovati kožu i biti bez nepravilnosti u odrasloj dobi!
 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.