01/04/2021 - U fokusu

TRIASORB™: novi filter

za zaštitu od sunca

Filter sa širokim spektrom zaštite, dokazano siguran za uporabu i ekološki prihvatljiv za morsku bioraznolikost
Patentirana tehnologija bez oktokrilena.
Otkriće Odjela za istraživanje i razvoj Pierre Fabre grupe.
Filter bez nanočestica.
Proizveden u Francuskoj. 

Castres, 10. ožujka 2021. – Svake se godine u Francuskoj dijagnosticira gotovo 80.000 novih slučajeva raka kože1. Zaštita od sunca i dalje je veliki javnozdravstveni izazov. Za Pierre Fabre grupu, specijaliziranu za lijekove i dermokozmetičke proizvode, ovaj problem oduvijek je prioritetno područje istraživanja.

Danas grupa predstavlja TRIASORB™, patentirani filter sunčevih zraka sadržan u novom proizvodu za zaštitu od sunca Intense Protect 50+, koji će na tržištu biti u ponudi Eau Thermale Avène linije za zaštitu od sunca.

TRIASORB™ je prvi organski filter s jedinstvenom sposobnošću apsorbiranja i reflektiranja štetnog dijela solarnog spektra, što uključuje UVB, kratke UVA i duge UVA zrake, kao i visokoenergijsku vidljivu plavu svjetlost.

TRIASORB™ je također temeljito ispitan u eksperimentalnim uvjetima kako bi se dokazalo da ovaj filter nije toksičan za tri bitne vrste morske bioraznolikosti: koralje, fitoplankton i zooplankton (trenutno su u pripremi znanstveni radovi za objavu).

Otkad je 1987. godine predstavljen njezin prvi proizvod za zaštitu od sunca „Sun Block“, tvrtka Eau Thermale Avène neprekidno napreduje u ekološki prihvatljivoj fotozaštiti. 2010. godine Eau Thermale Avène je odlučio pokrenuti istraživački program u svrhu uklanjanja oktokrilena iz svojih formulacija za zaštitu od  sunca. 2013. godine, zahvaljujući ovom programu, oktokrilen je zamijenjen kombinacijom četiriju filtera za zaštitu od sunca*, koja pruža jednaku fotozaštitu, optimalnu biorazgradivost i manji utjecaj na morski okoliš.

Novi proizvod, Intense Protect 50+, kruna je više od 20 godina truda, znanja i iskustva znanstvenika Pierre Fabre grupe. Filter za zaštitu od sunčevih zraka, TRIASORB™, proizvodi se u tvornici Pierre Fabre u francuskom gradu Gaillac u pokrajini Tarn.

U trenutku kada grupa Pierre Fabre potvrđuje svoj izvorni položaj temeljen na znanosti i prirodnosti, naš novi filter TRIASORB™ odraz je naše predanosti ovoj viziji. On će nam omogućiti da ponudimo ekološki prihvatljive proizvode za zaštitu od sunca koji kombiniraju široku zaštitu i sigurnost. Novi Eau Thermale Avène proizvod, Intense Protect 50+, 100% je proizveden u Francuskoj i predstavlja kamen temeljac ovog obnovljenog obećanja.“ komentira Núria Pérez-Cullell, generalna direktorica Pierre Fabre Dermo-Cosmétique.

 

1. Izvor: Francusko ministarstvo zdravstva i solidarnosti https://solidarites-sante.gouv.fr/archives/archives-presse/archives-breves/article/rayonnement-uv-veillez-a-bien-vous-proteger-cet-ete
*Tinosorb S, Tinosorb M, Uvasorb HEB, Parsol 1789
 
 
triasorb_filter.jpg

Saznajte što čini filter za zaštitu od sunca učinkovitim

"Daniel Bacqueville, Pierre Fabre Laboratories - Odjel za farmako-klinička istraživanja, odgovorit će na 4 pitanja o proizvodima i filterima za zaštitu od sunca.

crta.png

O tvrtki Eau Thermale Avène
Dermatološki laboratoriji Avène nude širok raspon Eau Thermale Avène proizvoda za njegu kože posebno razvijenih za osjetljivu kožu, koje preporučuju dermatolozi.

Avène termalna izvorska voda, sa svojim jedinstvenim biološkim i mineralnim svojstvima, čija je djelotvornost dokazana u više od 150 znanstvenih ispitivanja, sastojak je svih proizvoda.

Ova izuzetna voda koristi se u Avène hidroterapijskom centru za liječenje bolesti kože, poput ekcema, ali i nakon onkološke terapije, jer djeluje umirujuće, protiv nadraženosti te omekšavajuće. Svaki tip osjetljivosti kože naći će odgovor na svoje potrebe u ponudi proizvoda Eau Thermale Avène.

Eau Thermale Avène također predano sudjeluje u korporativnim inicijativama društvene odgovornosti, kao što su projekt Zaštitite kožu, poštujte ocean i suradnja sa Zakladom za borbu protiv raka kože Eau Thermale Avène Skin & Cancer.

Eau Thermale Avène predvodnik je na tržištu dermokozmetičkih proizvoda u Francuskoj1 te zauzima 1. mjesto na europskom tržištu proizvoda za zaštitu od sunca².

crta.png

O Pierre Fabre grupi
 
Pierre Fabre grupa drugi je najveći dermokozmetički laboratorij na svijetu te druga najveća privatna francuska farmaceutska grupa, kao i predvodnik u prodaji bezreceptnih proizvoda u ljekarnama u Francuskoj.

Portfelj grupe uključuje Pierre Fabre Oncologie, Pierre Fabre Dermatologie, Eau Thermale Avène, Klorane, Ducray, René Furterer, A-Derma, Naturactive i Pierre Fabre Oral Care.

Grupa od svojeg nastanka ima sjedište u pokrajini Okcitaniji, na jugozapadu Francuske, te proizvodi više od 95% svojih proizvoda u Francuskoj i zapošljava gotovo 10.000 ljudi diljem svijeta, a svoje proizvode distribuira u 130 zemalja.

Glavni dioničar Pierre Fabre grupe, s udjelom od 86%, je Zaklada Pierre Fabre, državno priznata zaklada od javnog interesa, a nakon nje slijede zaposlenici tvrtke s planom kupnje dionica za zaposlene.

2019. godine, organizacija Ecocert Environment ispitala je pristup korporativnoj društvenoj odgovornosti (CSR) u grupi Pierre Fabre, u skladu s normom ISO 26000 o održivom razvoju, te joj dodijelila oznaku izvrsnosti ECOCERT 26000.

 

1-IQVIA France in volume and value at the end of December 2020
2-IQVIA Pharmatrend International sun care market Germany, Austria, Belgium, Spain, France, Greece, Italy, Poland, Portugal, Slovakia, Switzerland and Czech Republic, in volume and value YTD December 2020
 
 

Budite u toku, saznajte prvi sve novosti i pogodnosti!

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.