• 1/1
01/03/2021 - U fokusu

5 ČINJENICA KOJE MORAŠ ZNATI: AKNE I SUNCE

AKNE I SUNCE

crta.png
avene_povratni_ucinak_i_akne.jpg
SUNCE JE LAŽNI PRIJATELJ
(za akne)
avene_broj_1.jpg

Činjenica je da sunce isušuje nepravilnosti na koži i da na početku izlaganja suncu koža izgleda čišće.
No UV zrake uzrokuju i stanjivanje površinskog sloja što sprječava normalno cirkuliranje sebuma (masnoća) u koži. Kao rezultat, sebum se nakuplja duboko u koži prije nego li se, pod kraj ljeta, oslobodi na površini kože. Ovu pojavu nazivamo "rebound" učinak ili povratni učinak koji najavljuje ponovno pogoršanje stanja kože te pojavu nepravilnosti i akne.

avene_br_2.jpg
HIDRACIJA JE KLJUČNA
ZA REGULACIJU SEBUMA


Budući da sunce isušuje kožu, ona pokušava nadoknaditi izgubljeno proizvodeći više sebuma (koji onda uzrokuje nepravilnosti).
Kako se to ne bi dogodilo, važno je održati kožu dobro hidriranom tijekom sunčanih dana, osobito ljeti. To je prvi korak u sprečavanju  pojave nepravilnosti.
avene_br_3.jpgPROČIŠĆENA KOŽA
ZA PORE KOJE DIŠU


Kako bi se spriječio, ponekad i iznenadni, povratak nepravilnosti, pore kože moraju biti otvorene i oslobođene od proizvoda za njegu i šminke. Zato je nužno temeljito, ali nježno, očistiti lice ujutro i navečer. Čak i onda kada se u kasnim noćnim satima vratimo kući! Također, jednom tjedno, redovit, ali ponovno nježan, piling za pročišćavanje kože za ovaj tip kože iznimno je važan!

avene_br_4.jpg

MAKE-UP? SVAKAKO!
SAMO NE BILO KOJI ...


Uz prištiće, mitesere i akne, make-up je naravno nužan za korekciju i ujednačavanje tena. Preporučujemo odabir nekomedogenih korektora zelene boje koji prekrivaju crvenilo i nekomedogenih tekućih pudera s fluidnom i mat teksturom koja omogućuje koži da diše. I naravno, obavezno uklanjanje šminke prije spavanja! 
avene_br_5.jpg


ZAŠTITA OD SUNCA JE
NAJBOLJA PREVENCIJA

Zabilježi za ljeto koje dolazi: vrlo visoka zaštita od sunca (SPF 50+)  s formulom i teksturom koja je posebno prilagođena masnoj koži sklonoj nepravilnostima neophodna je za zdravlje ovog tipa kože. Ne samo što će biti od koristi vezano uz pojavu povratnog učinka i pogoršanje nepravilnosti nakon ljeta, nego će i spriječiti pojavu tamnih mrlja i ožiljaka nakon akne. I zato je naš Cleanance SPF 50+ dokazano najbolji ljetni saveznik masnoj koži!

crta.png
avene_cleanance_rebound_efekt.jpg

Rješenje za probleme s masnom kožom (sjaj masne kože, nepravilnosti, prištići, miteseri i akne) misija je koju shvaćamo vrlo ozbiljno. Naša Cleanance linija za njegu masne kože sklone nepravilnostima dokaz je 30 godina ​​naše predanosti ovoj misiji.
Pročistiti, oporaviti i uljepšati masnu kožu sklonu aknama kod adolescenata ili odraslih žena:
Cleanance linija je cjelovit program proizvoda koji jamči učinkovitost i visoku podnošljivost, samostalno ili u kombinaciji s lijekovima za liječenje akne.

 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.