22/06/2020 - Press kutak

NAŠA MISIJA: ZAŠTITA KOŽE I POŠTIVANJE OCEANA

Mi, Eau Thermale Avène, predani smo njezi svih tipova osjetljive kože i zaštiti kože od sunca, istovremeno poštujući okoliš. Ta predanost pobudila je interes BBC Storyworks, koji opisuje naš projekt Skin Protect Ocean Respect (Zaštiti kožu, poštuj oceane) u svom #EssentialsForDailyLife serijalu dokumentarnih filmova. Serijal istražuje što čini kozmetička industrija kako bi unaprijedila svoje proizvode, poboljšala kvalitetu života ljudi, ali i podržala planet na kojem živimo, ističući  one inovativne proizvođače koji to zaista čine. Tako je i nastao je dokumentarni film koji se osvrće na inicijative poduzete tijekom proteklih nekoliko godina kroz naš projekt Skin Protect Ocean Respect, projekt koji nam je vrlo  blizak srcu i zato vam želimo pružiti priliku da ga (ponovno) otkrijete.

 
 
Ocean, ključni resurs kojeg moramo zaštititi
 
Zemlja je poznata kao „Plavi planet“ iz jako dobrog razloga, jer oceani čine 71% njezine površine. Ovaj ekosustav možda je velik, ali je također i osjetljiv te je ključno da ga očuvamo. Mnogi od nas nisu svjesni činjenice da oceani proizvode većinu kisika koji udišemo i resorbiraju većinu ugljičnog dioksida (CO2). Stoga oni igraju ključnu ulogu u našim životima, iako toga nismo ni svjesni! U vrijeme kada je rješavanje globalnog zatopljenja svjetska top tema, zaštita naših oceana glavni je prioritet.
 
skin-protect-ocean-respect_1.jpg
SKIN PROTECT - OCEAN RESPECT
Ne zaboravimo ni milijune životinjskih vrsta koje žive u oceanima i kojima prijeti opasnost od izumiranja ako ne uspijemo žaštititi njihovo prirodno stanište. To uključuje koralje, kao i fitoplankton (mikro-alge) i zooplankton (mikro-račiće) koji su na dnu hranidbenog lanca.
 
Zaštitite svoje zdravlje i planet
 
Naša glavna misija je njega kože i zaštita od sunčevih zraka, uzroka mnogih karcinoma kože i fotostarenja. Međutim, neki filtri u proizvodima za zaštitu od sunca mogu biti toksični za ekosustave mora.  Iz tog razloga, posljednjih 10 godina, mi, Eau Thermale Avène, nastojimo smanjiti količinu i broj filtara za zaštitu od sunca u našim proizvodima, bez narušavanja vrlo visokog zaštitnog djelovanja protiv UVB-UVA i ostalih sunčevih zraka. Koristimo samo one filtre koji nisu topivi u vodi te uvijek testiramo njihovu potencijalnu ekotoksičnost na morsku bioraznolikost.
skin-protect-ocean-respect_1.png
SKIN PROTECT - OCEAN RESPECT
Kako bi to postigli, blisko surađujemo sa stručnjacima iz Oceanološkog opservatorij u Banyuls-sur-mer (član Europskog centra za morsku biologiju), koji proučava utjecaj filtara za zaštitu od sunca na oceane. Provedena i objavljena ispitivanja pokazala su da naši filtri za zaštitu od sunca nisu toksični za reprezentativne vrste koralja*, fitoplankton** i zooplankton**, što znači da poštuju morsku bioraznolikost.
 

*Stien i sur. Scientific Reports. 2020.
**Thorel i sur. Toxics. 2020.

Novo područje života na dnu oceana
 
Naša predanost ne završava ovdje. Od 2016. godine, pored osiguranja poštivanja morske bioraznolikosti, posvećeni smo i obnovi koraljnih grebena u Indoneziji kroz
Pur Corail projekt, zajedno s organizacijom Pur Projet.
 

Zašto je to važno? U posljednjih 30 godina, uništeno je 30% koralja na svijetu. Pa ipak, ova autentična podvodna šuma igra ključnu ulogu u regulaciji klime i održavanju morske bioraznolikosti te je dom milijunima biljnih i životinjskih vrsta.
 
skin-protect-ocean-respect_2.jpg
Zajedno s PUR Projektom pomogli smo presaditi 4200 koralja tijekom posljednje četiri godine, a cilj nam je doseći 6120 do 2021. godine. Od 2019. godine naša se inicijativa proširila i sada smo uključeni i u sadnju mangrova drva koja su ključna za suzbijanje erozije, sa 6000 stabala koja će se zasaditi do sljedeće godine.

Također, potpomažemo lokalno stanovništvo kod boljeg upravljanja otpadom putem postavljanja sustava za prikupljanje i recikliranje otpada. Oko 81 tona plastike prikupit će se i reciklirati do 2021. godine, što će pomoći u sprječavanju oslobađanja otrovnih plinova izgaranjem otpada. Cilj svih ovih inicijativa poduzetih s organizacijom Pur Projet jest pridonijeti većem poštivanju našeg okoliša.

I vi možete imati svoju ulogu u ovoj misiji. Odabirom Eau Thermale Avène proizvoda za zaštitu od sunca zaštititi ćete svoju kožu od sunca i istovremeno poštivati oceane!
 
skin-protect-ocean-respect_3.jpg

Pošaljite e-mail

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započnite dijagnostiku
  • Saznajte dijagnozu i preporuku za njegu Vaše kože
  • Kreirajte listu omiljenih i ocijenjenih proizvoda
  • Ostvarite pogodnosti
Prijavite se odmah

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.