01/08/2020 - U fokusu

BEZBRIŽNO LJETO BEZ NEUGODNOSTI

Ah ljeto... Sunce i užici povezani s njim tjeraju nas da zaboravimo na oprez. Na neugodnosti koje mogu pokvariti odmor ili povratak na posao ili u školu. Podsjetimo se zato na nekoliko štetnih utjecaja sunca tijekom ljeta i odmora, jer prevencija je ipak bolja opcija od liječenja, zar ne?Alergija na sunce
avene-termalna-voda-u-spreju.png
Alergija na sunce ne bira i pogađa sve tipove kože, a s različitim oblicima fotodermatoza susreće između 10 i 20 posto ljudi. Sve alergije na sunce razvijaju određen oblik osipa ili neku drugu kožnu promjenu isključivo nakon izlaganja suncu. Crvenilo, osip i druge pojavljuju se nekoliko sati nakon izlaganja suncu. Početnu erupciju obično slijedi otvrdnuće osipa, zatim se javlja svrbež, a ako se ništa ne poduzima, promjena se obično povlači sama od sebe za nekoliko dana. Omiljena područja? Dekolte, gornji dio leđa i ruke. I, naravno nepravda, 10 puta češće se viđa kod žena ...

Kako biste izbjegli ovo stanje najbolje rješenje je zaštititi se sa zaštitom od sunca SPF 50+. A kako biste ublažili svrbež, u pomoć vam stižu Avene termalna izvorska voda u spreju i Cicalfate obnavljajuća krema!

Sunčanica

Tijekom ljeta česta je i pojava sunčanice, do koje dolazi kada se osoba kreće nepokrivene glave po jakom suncu. Tada dolazi do širenja krvnih žila oko mozga te pregrijavanja samog moždanog tkiva. Uz već navedene simptome izlaganja visokim temperaturama, sunčanica se može manifestirati i ozbiljnijim poremećajima svijesti.
eau-thermale-avene-fluid-za-zastitu-od-sunca-spf50.png

Iako se često piše o mjerama predostrožnosti, kako prevenirati sunčanicu, nikad nije naodmet ponoviti: ne izlažite se suncu između 12 i 16 sati, nosite šešir, sunčane naočale, majicu i imajte uz sebe uvijek vodu za piće.
Posebno dobro zaštitite mališane. I ne zaboravite ponovno nanijeti proizvod za zaštitu od sunca svaka 2 sata.

Eau Thermale Avène zaštita od sunca nudi vam izbor od više od 20 proizvoda različitih za zaštitu od sunca! Birajte ih ovisno o tipu vaše kože, namjeni, u pakiranjima koja vam se sviđaju. Proizvodi iz narančaste liniji namijenjeni su osjetljivoj koži i djece i odraslih, a proizvodi iz bijele mineralne linije netolerantnoj i alergijama sklonoj koži i djece i odraslih, osobito onoj osjetljivoj na parfeme i kemijske zaštitne faktore. Dakle, izbor je velik, morate se samo odlučiti!

Nakon sunčanja uvijek umirite i hidrirajte kožu
Avene termalnom izvorskom vodom u spreju i Obnavljajućim kremastim gelom poslije sunčanja.


Noćna mora: akne nakon ljeta

Znate onaj osjećaj kad dođe ljeto i koža je lijepa i bez prištića, osjećaj da se akne nikad više neće vratiti ... Istina je da je ljeti koža zadebljala i tamnija, pa su stoga nepravilnosti manje vidljive. No, kad dođe vrijeme za povratak u školu, i nepravilnosti se vraćaju. Zašto?
eau-thermale-avene-comedomed-cleanance-spf50.png


Izlaganje suncu bez zaštite isušuje kožu, žlijezde lojnice pojačano luče masnoće, zbog čega površinski dio kože postaje masniji. Zbog pojačana znojenja, koje otežava izlučivanje sadržaja iz žlijezda lojnica, dolazi do njihova začepljenja i nastanka komedona i upalnih akni. Stoga je naša preporuka za sunčanih dana Cleanance emulzija za zaštitu od sunca SPF 50+. Ova emulzija sadrži seboregulator i matirajuće pudere i ima dry touch teksturu za trenutno upijanje uz matirajući učinak za kožu bez masnog sjaja. Dodatno, sprječava i nastanak tamnih mrlja od ožiljaka zaostalih nakon akni.

Pored toga,
nastavite svoju anti-akne rutinu: i ujutro i navečer operite lice Cleanance gelom za čišćenje i nanesite Cleanance Comedomed koncentrat protiv nepravilnosti. Najbolje rezultate postići ćete slijedeći svakodnevno ovu rutinu.

Smeđe mrlje na koži

Vjerojatno su vam poznate i pod imenom staračke pjege, jer se često pojavljuju nakon šezdesete, a ipak ... Ako se pretjerano izlažemo suncu bez zaštite, može se dogoditi da se pojave i puno prije! Zašto? Staračke pjege su male, plosnate, zatamnjene mrlje na koži - hiperpigmentacije. Najčešće se pojavljuju na dijelovima kože koji su najviše izloženi suncu, poput lica, nadlanica i podlaktica.  
eau-thermale-avene-stik-za-osjetljiva-podrucja-spf50.png

Staračke pjege su rezultat prekomjerne proizvodnje melanina. Melanin je pigment koji daje boju našoj koži. Prekomjerna proizvodnja melanina može biti uzrokovana i prekomjernim izlaganjem suncu ili UV zrakama tijekom života.

Kako biste izbjegli pojavu smeđih mrlja, naravno zaštitite se. Naša
Stik za osjetljiva područja SPF 50+ idealan je za nanošenje na lokalizirana područja, možete ga uvijek imati u torbici i ponoviti nanošenje po potrebi tijekom dana!
 
Nadamo se da ćete uspjeti maksimalno iskoristiti svoje ljeto, a prije svega, shvatili ste, biti maksimalno zaštićeni! To je najsigurniji način da mirno uživate u odmoru!
 

 
 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.