14/05/2020 - U fokusu

AKNE U ODRASLOJ DOBI

akne_u_odrasloj_dobi_1640x859.jpg


Vaša je adolescencija odavno završena, ali još uvijek ste ili možda tek sada u odrasloj dobi postali skloni aknama? Budite mirni, akne u odraslih nisu izolirana pojava.
Podrijetlo, razvoj, poveznice sa životnim stilom ... Objasnit ćemo vam sve o pojavi akne u odrasloj dobi.


Akne, posljedna karika u nizu 
 
 
cleanance_women_akne_u_odrasloj_dobi_420x420.png
Akne se pojavljuju u različito vrijeme života, ali uvijek istim postupkom: sebum (masnoće, loj) kojeg stvaraju lojne žlijezde izdiže se na površinu kože kroz pilosebacealne kanale (zamislite ih poput dimnjaka). Prevelika količina sebuma začepljuje kanale i privlači mikrobe. Tako započinje životni ciklus komedona, tada još nevidljivog i u obliku mikrokomedona.

Lučenje sebuma - nismo svi jednaki 

Svaka koža lući sebum, samo zašto baš vama onda nastaju akne? Svi smo fiziološki različiti, između ostalog i zbog genetskog nasljeđa koje čini svakog pojedinca manje ili više sklonim aknama. Kod nekih su baš njihove lojne žljezde osjetljivije na stvaranje androgena, hormona koji potiče proizvodnju sebuma.
No, nije rješenje okriviti genetsko nasljeđe i predati se! Čitav niz svakodnevnih ponašanja utječe na razvoj akni.
 

Utjecaj načina života 
 
Nekoliko riječi o prehrani. Prvo, ne postoji dijeta protiv akni. S druge strane, znamo da prekomjerna konzumacija lipida i posebno ugljikohidrata, to jest masti i šećera, ima neposredan utjecaj na kožu. I zato, možemo vam samo savjetovati ono što ste već čuli: usvojite zdravu i uravnoteženu prehranu, bez viška.
 
Vaši prištići mogu biti uzrokovani i primjenom neprikladne kozmetike. Izazov je djelovati u mjeri: očistiti lice, ali ne odstraniti zaštitini sloj; vlažiti, ali ne dodavati masnoće; nekomedogeni proizvodi koji neće začepiti pore. Stoga je potrebno pažljivo odabrati dermokozmetičke proizvode koji nisu komedogeni i umjereno ih koristiti.
 
A psihološki utjecaj? Vaše stanje uma uključeno je u pojavu vaših akni, a uznemirujuća prisutnost istih opet utječe na vaše emocije. Da biste prekinuli ovaj začarani krug, imajte na umu da vaš slučaj nije izoliran: čak 40% žena u dobi između 25 i 40 godina vodi borbu s upravo ovim problemom.


 
 
akne_u_odrasloj_dobi.jpg
Mislite pozitivno 

Za kraj, mogli bi reći: Prste držite dalje od lica! Ali to već znate. Stiskanje prištića posljednja stvar koja vam treba, jer istjecanjem sadržaja infekcija se širi na okolnu zdravu kožu. 


Radije smo odlučili podijeliti sa vama pozitivne misli, jer niste sami s aknama. Eau Thermale Avène i dalje ostaje vaš saveznik u ovoj borbi s aknama i u odrasloj dobi.

I zato završavamo s citatom francuskog književnika Antoine de Saint Exupéry, autora poznate suvremene bajke "Mali princ"
:
Čovjek ispravno vidi srcem – ono što je bitno, oku je nevidljivo.
 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.