21/05/2020 - COVID-19, govorimo o tome

DJECA I COVID-19

PROVEDIMO KVALITETNO VRIJEME ZAJEDNO

Ova razdoblja kućne izolacije i ograničenja kroz koja prolazimo daju nam priliku da podijelimo sa svojom djecom nove navike i da razmijenimo neke nove trenutke. Iako ponekad, priznajmo, nije sve idilično, iskoristimo priliku da im pričamo o važnosti brige o svojoj koži i nadalje o važnosti brige o sebi. 

PRANJE RUKU  
svakodnevni je izazov
Kada govorimo o navikama, učestalo pranje ruku nije baš bila jedna od njih. Budimo iskreni, jesmo li bili tako disciplinirani kao sada i prije pandemije? Danas je ta radnja važnija nego ikad. Međutim, to nije toliko lagano za usvojiti, pogotovo kada je riječ o djeci. Gotovo bismo željeli zanemariti preporuke, a da bismo to učinili, lako bismo pronašli nekoliko dobronamjernih izgovora, zar ne? Međutim, bolje je izgraditi ovu naviku kako bi naša djeca  bila spremna kada se vrate u vrtiće ili u školske klupe.

pranje_ruku_djeca_covid-19_2.png

Ideje za postupno usvajanje navike čestog pranja ruku
Jednostavna ideja je da im pomognete uz pomoć eksperimenata otkriti korisnosti pranja ruku. Na primjer, nakon čokoladne užine recite im da zamisle da su tragovi čokolade na njihovim prstima zapravo tragovi virusa. Neka operu ruke samo vodom i vidjet će da tragovi neće tako lako nestati. Ponovite eksperiment sa tekućim sapunom. Uočit će da su, nakon što su ruke dobro oprane, tragovi na njihovim rukama nestali. Isto tako možete zajedno smisliti pjesme ili odbrojavati 30 sekundi: izvrsno za učenje naziva svih dijelova ruke i/ili ponavljanje brojeva!

Kod starije djece se ne ustručavajte ponavaljati objašnjenja zašto bi to trebali činiti, kada to trebaju raditi ( nakon odlaska u toalet, puhanja nosa, igranja na računalu ili konzolama…) i kako to trebaju činiti. Predložite kreativne radionice, crtajte s njima, izrađujte kolaže ili stripove na temu redovitog i temeljitog pranja ruku.ZA STARIJU DJECU, ZAJEDNO uz njegu i opuštanje
pranje_ruku_djeca_covid-19.jpg
Sa starijom djecom uživajte u trenucima suučestništva tijekom kojih ćete zajedno provoditi rutinu njege kože. Ovo može biti savršena prilika da im (ponovno) objasnite prednosti čišćenja kože, hidracije, ali prije svega brige o sebi.

Imamo dvije prijedloga:

njega_djecje_koze_zajedno.jpg
Njega dječje kože i COVID-19
100%-tna relaksacija sa tretmanom za lice:
predložite pranje lica sa Trixera NUTRITION nutri-fluid sredstvom za čišćenje, zatim blagi piling kože sa Blagim gelom za eksfolijaciju, nakon čega slijedi  nanošenje Umirujuće maske za blistavost kože. Ovu rutinu možete upotpuniti, nakon pilinga, nanošenjem obloga Avène termalne izvorske vode.  Za područje oko očiju natopite blazinice termalnom vodom, a za lice i vrat papirnate maramice. Ostavite 10 minuta, ali kroz to vrijeme dodatno raspršite termalnu vodu još 2 do 3 puta na blazinice i papirnate maramice. Prigušeno osvjetljenje i umirujuća glazba mogu pomoći za postizanje potpuno umirujućeg učinka.

100% prirodno za svjež i blistav ten: nakon čišćenja kože i nanošenja seruma kao što je Hydrance Intense rehidrirajući serum, nanesite Hydrance Aqua-gel. Sitne nepravilnosti i podočnjake prekrijte pomoću Couverance bež korektora u kistu. Zatim upotrijebite bež nijanse Couverance Prirodni sijaj mozaik višebojnog pudera, a za svjež izgled tenu nanesite ružičaste nijanse na  obraze. Za kraj, za fiksaciju šminke, raspšite Avène termalnu izvorsku vodu i to je to!

ZA malENU djecu, IGROM do PRAVIH NAVIKA
Strahujete li od nanošenja kreme na kožu svog malenog, jer ne voli kreme i ne voli se mazati? Razumijemo vas. Nije lako kad nam djeca kažu da je krema ljepljiva i masna i da troše 5 do 10 minuta dragocjenog vremena koje su mogli potrošiti na igranje sa omiljenim igračkama. A koža im je suha ili sklona atopijskom dermatitisu i svrbi... Međutim, iskoristimo ovo vrijeme kućne izolacije (obavezne ili preporučene) za isprobavanje novih rutina.
njega_djecje_koze.jpg
Njega dječje kože i COVID-19

Evo naša tri prijedloga, čija je glavna svrha pretvoriti nanošanje kreme u umirujuće ili zaigrane zajedničke trenutke.

Prvi, dok nanosite kremu ispričajte djetetu njegovu omiljenu priču, drugi, zapjevajte zajedno omiljenu dječju pjesmicu, i treće, predložite djetetu nježnu masažu tijekom nanošenja kreme.


Za nagradu, zajedno obojite Coco i Leo bojankuBubamara Coco i leopard Leo zabavljaju djecu koja dolaze u Avène hidroterapijski centar tijekom radionica i edukacija o zdravlju i njezi kože. Kao i djeca, i njih dvoje pate od atopijskog dermatitisa i baš zato se tako dobro Coco i Leo razumiju i slažu s djecom! ;)

Kliknite OVDJE i preuzmite Coco i Leo bojanku!
 

Pošaljite e-mail

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započnite dijagnostiku
  • Saznajte dijagnozu i preporuku za njegu Vaše kože
  • Kreirajte listu omiljenih i ocijenjenih proizvoda
  • Ostvarite pogodnosti
Prijavite se odmah

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.