24/04/2019 - Ekcemi/atopija

10 PRAKTIČNIH SAVJETA ZA RODITELJE ČIJA DJECA BOLUJU OD ATOPIJSKOG DERMATITISA

Za bolju kvalitetu života cijele obitelji!

xeracalm_ad_atopijski_dermatitis.jpg
Atopijski dermatitis djeteta može značajno utjecati na život obitelji, poremetiti svakodnevnu rutinu i djeteta i roditelja. Dijete koje boluje od atopijskog dermatitisa je često umorno, neraspoloženo i iscrpljeno zbog neprestano prisutnog češanja i danu i noću. S druge strane, i roditelji su umorni i iscrpljeni zbog brige i pažnje koju dijete s atopijskim dermatitisom treba i zahtijeva. I baš zato, za zabrinute roditelje čija djeca boluju od atopijskog dermatitisa pripremili smo odgovore na najčešća pitanja i savjete za svakodnevnu rutinu koji će i djeci i roditeljima poboljšati kvalitetu života.
xera-pitanja-o-atopijskom-dermatitisu_hranjenje.png
1. Štiti li dojenje moje dijete od pojave atopije?
Štiti, iako nije pravilo. Općenito majkama s povijesti atopijskog dermatitisa u obitelji savjetujemo da doje što je dulje moguće, kako bi se odgodio kontakt s alergenima iz hrane. Dohranu bi trebalo uvesti tek nakon što dijete napuni 6 mjeseci života. Iako ove mjere opreza smanjuju rizik od atopijskog dermatitisa, ne isključuju ga u potpunosti.

2. Je li pojava atopijskog dermatitisa povezana s prehranom?
Uglavnom nije, no ako je dijete alergično na određenu hranu, može doći do pogoršanja bolesti. Vaš liječnik će Vam preporučiti odgovarajući plan prehrane kako bi se izbjegli alergeni u hrani.

3. Kako trebam odjenuti svoje dijete ako ima atopijski dermatitis?
Izbjegavajte vunenu i sintetičku odjeću jer iritiraju kožu i izazivaju svrbež. Dijete odijevajte u pamučnu odjeću. Perite rublje blagim sredstvima za pranje, dobro ga isperite nakon pranja i izbjegavajte upotrebu omekšivača rublja.

xera-pitanja-o-atopijskom-dermatitisu_odabir-odjece.png
4. Koliko često smijem kupati svoje dijete ako ima atopijski dermatitis?
Jednom dnevno, svaki dan, jer mnogo je prednosti kupanja: ono čisti, umiruje i priprema kožu za nanošenje emolijentne kreme. No, kupanje ne smije trajati dulje od 10 minuta kako se koža ne bi isušila. Također, temperatura vode treba biti od 30 do 32°C jer toplija voda izaziva svrbež. Za pranje kože koristite proizvode bez sapuna. Ne zaboravite, vrijeme kupanja iskoristite za trenutke opuštanja sa svojim djetetom, što je za dijete od neprocjenjive važnosti.
xera-pitanja-o-atopijskom-dermatitisu_kupanje.png
5. Što još može pogodovati pogoršanju bolesti?
Osim iritansa i alergena, stres, klimatski uvjeti te kožne infekcije mogu pojačati simptome bolesti.

7. Možemo li imati kućnog ljubimca?
Krzno i perje mogu uzrokovati alergije dišnog sustava, no ako vaše dijete ima životinju koju voli i koja mu ne uzrokuje poteškoće, možete je zadržati. Ako su prisutni kihanje ili konjunktivitis, bolje je da dijete nije u kontaktu s životinjom. Ako još nemate kućnog ljubimca, pri nabavci je potrebno razmotriti moguć rizik od alergija.
xera-pitanja-o-atopijskom-dermatitisu_igranje.png
8. Postoje li higijenska pravila koja treba slijediti u kući?
Izbjegavajte prašinu, tepihe, prostirke i tapiserije, a umjesto metenja radije usisavajte. Odaberite pamučnu posteljinu i zastore perive u perilici rublja. Izbjegavajte jastuke punjene perjem i vunene madrace. Redovito čistite posteljinu kako bi se broj grinja sveo na minimum. Izbjegavajte sredstva za čišćenje kućanstva koja sadrže agresivne kemikalije. Odaberite hipoalergena blaga sredstva za pranje rublja i izbjegavajte omekšivače rublja. Svakodnevno provjetravajte prostorije. Temperatura spavaće sobe neka bude 19°C.

9. Smijem li dijete izlagati suncu?
Atopijski dermatitis često se poboljša dolaskom toplijeg vremena. Međutim, izbjegavajte svako izravno izlaganje suncu djece mlađe od 3 godine i uvijek zaštitite kožu djeteta proizvodom za zaštitu od sunca s vrlo visokim zaštitnim faktorom i mineralnim zaštitnim filtrima.
xera-pitanja-o-atopijskom-dermatitisu_zastita-od-sunca.png
10. Moram li paziti na izbor proizvoda za njegu kože?
Ukoliko vaše dijete ima atopijski dermatitis, koristite za njegu i higijenu proizvode koji su posebno prilagođeni koži sklonoj atopijskom dermatitisu. Naša preporuka su XeraCalm A.D proizvodi. Ovi proizvodi proizvedeni su tehnologijom sterilne kozmetike i zato su iznimno visoke podnošljivosti i sigurnosti te su u potpunosti primjereni za korištenje kod atopijskog dermatitisa.
 

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.