Naši partneri

Eau Thermale Avène brand uspostavio je partnerski odnos s udrugama i zakladama u cilju ostvarenja različitih projekata zdravstvene edukacije i prevencije oboljenja kože.
 • ESCF - Europska zaklada za rak kože

  Eau Thermale Avène partner je Europske zaklade za rak kože (European Skin Cancer Foundation, ESCF).

  Ova udruga, osnovana 2008. godine, ima za cilj informirati javnost i podići svijest o čimbenicima rizika raka kože i implementirati prevencijske kampanje. Rak kože danas je veliki javnozdravstveni problem.

  Prekomjerno izlaganje suncu (1) prepoznato je kao čimbenik koji doprinosi rastućoj učestalosti raka kože, uključujući melanomski i nemelanomski oblik raka kože (NMSC), koji su rijetko smrtonosni, ali postaju sve češći. Rana dijagnoza bitna je za dobru prognozu, stoga su educiranost i korištenje fotozaštitnih sredstava ključne, osobito što se tiče djece.

  Dermatološki laboratoriji Avène prihvatili su izazov zahvaljujući svojoj dugoročnoj predanosti na ovom području i stručnosti u zaštiti od sunca. Avène linija proizvoda za zaštitu od sunca dokazano štiti vašu kožu i čuva je od štetnog učinka sunca, a također pomaže spriječiti oštećenja uzrokovana suncem. Zato smo odlučili ulagati u ovo područje zajedno s zakladom ESCF i podržati brojne akcije koje Zaklada vodi:

  1. Prevencija: Edukacija djece o šteti koju pretjerano izlaganje suncu dugoročno uzrokuje.
  2. Podrška istraživanju u borbi protiv raka kože i stvaranju specijaliziranih centara u Europi koji će pomoći oboljelima od raka kože i pružiti bolju skrb.
  4. Osposobiti dermatologe i liječnike iz svih zemalja partnera za dijagnozu raka kože, prevenciju i liječenje.


  (1) Armstrong BK, Kricker A,The epidemiology of UV induced skin cancer. J Photochem Photobiol B 2001; 63:8-18.
  Pogledajte i partnerovu stranicu
  • ESCF - Europska zaklada za rak kože
  • ESCF - Europska zaklada za rak kože
 • Euromelanoma dan Hrvatska

  Eau Thermale Avène je partner javnozdravstvene inicijative u borbi protiv raka kože (melanoma) – „Euromelanoma dan Hrvatska“.
  Hipokrat je davno rekao kako je bolje spriječiti nego liječiti. U skladu s tom izrekom osmišljen je Euromelanoma Day, paneuropski javnozdravstveni projekt za prevenciju raka kože, čiji je cilj dati informaciju o prevenciji raka kože, ranoj dijagnozi i liječenju.

  Prva Euromelanoma Day javnozdravstvena akcija održana je u Belgiji 1999., a zatim se projekt proširio na tridesetak zemalja, od Švedske, preko Cipra, Malte, Irske, Rusije..., od sjevera do juga, od istoka do zapada, diljem Europe, uključujući i Hrvatsku. Provodi je mreža europskih dermatologa koji taj dan volontiraju kako bi služili plemenitom cilju.

  Euromelanoma dan Hrvatska provodi se već niz godina u organizaciji Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora i Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravlja, a u njemu sudjeluju brojni dermatolozi u cijeloj Republici Hrvatskoj. Projekt je pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH i Ministarstva zaštite okoliša i prirode RH, te Europske akademije za dermatologiju i venerologiju – Euromelanoma organizacije. Projekt podržava i Hrvatsko farmaceutsko društvo.

  Javnozdravstveni projekt za prevenciju raka kože Euromelanoma dan naglašava nužnost promjene ponašanja u načinu zaštite od sunca. Ovom akcijom se želi podsjetiti javnost da sunce ne sija samo na plaži i da se od utjecaja štetnih UV zraka moramo štititi bez obzira na to gdje smo i što radimo.

  Prema posljednjim dostupnim podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za 2013. godinu, najveća incidencija melanoma je u dobnoj skupini 70-74 godine. Ukupan broj novooboljelih bolesnika s melanomom tijekom 2013. je 527, odnosno 249 žena i 278 muškaraca. Ukupna incidencija melanoma 2013. godine je 12,3%, 13,5% za muškarce, a 11,2% za žene, (broj novooboljelih na 100.000 stanovnika). Zahvaljujući javnopreventivnim akcijama najveći broj melanoma je lokaliziran (48,5% oboljelih). Metastaze u regionalne limfne čvorove ima 15,2%, a udaljene metastaze 7,3% oboljelih. Nažalost, za 33,6% oboljelih nema podataka.
   
  Veliko istraživanje koje je provedeno u 17 europskih zemalja na više od 13.500 Europljana u kazalo je da iako 91% ljudi zna da neprimjereno izlaganje UV zrakama može izazvati zdravstvene probleme, čak 40% ne provodi mjere zaštite od sunca kad nisu na godišnjem odmoru. Samo 14% Europljana štiti svoju kožu tijekom cijele godine, 46% Europljana se štiti samo kad je vani toplo i sunčano, 27% isključivo kad su na ljetovanju, a čak 13% ih uopće ne koristi mjere zaštite od sunca. Trećina Europljana pristupa drugačije zaštiti od sunca kad su u pitanju djeca, jer 89% ih “uvijek” ili “često” koristi fotozaštitne kreme za djecu (odnosi se na mlađe od 12 godina), a samo 62% štiti u isto vrijeme i sebe.

  Mjere zaštite od sunca podrazumijevaju nanošenje krema s visokim fotozaštitnim djelovanjem na kožu koja je izložena UV zrakama, nošenje naočala koje sadrže UV filtere, kape ili šešira i odjeće dugih rukava te boravak u hladu.
  Pogledajte i partnerovu stranicu
  • Euromelanoma dan Hrvatska
  • Euromelanoma dan Hrvatska
  • Euromelanoma dan Hrvatska
  • Euromelanoma dan Hrvatska
 • Djeluj sada Zagreb

  Eau Thermale Avène je partner javnozdravstvenog projekta “Djeluj sada” Zagreb, s ciljem ranog otkrivanja melanoma.
  Javnozdravstveni projekt “Djeluj sada”  Zagreb, s ciljem ranog otkrivanja melanoma, organizira Grad Zagreb – Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Klinikom za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice, Referentnim centrom Ministarstva zdravlja za melanom, Klinikom za tumore, Klinikom za kožne i spolne bolesti KBC Zagreb, Domovima zdravlja kojih je osnivač grad Zagreb, a uz potporu Ureda Svjetske zdravstvene organizacije u RH, Udruge za prevenciju tumora kože Zdravi pod suncem i Zagrebačke lige za borbu protiv raka.

  Projekt je  medicinskog, humanitarnog i savjetodavnog karaktera, a tri su mu glavna cilja:
  1. prevencija i rano otkrivanje bolesti : temeljni cilj projekta je rano otkrivanje melanoma i drugih malignih tumora kože što omogućuje uspješno liječenje i visoku stopu preživljavanja.
  2. edukacija građana : osvješćivanje šire javnosti o načinima prepoznavanja tumora kože, o važnosti samopregleda madeža te motivacija da u što ranijoj fazi potraže liječničku pomoć.
  3. informiranje građana : o opasnostima nepromišljenog ponašanja na suncu, štetnim posljedicama pretjeranog izlaganja UV zračenju na zdravlje i pravilnim načinima zaštite od UV zračenja.

  U sklopu projekta, građani će imati priliku besplatno i bez uputnice pregledati madeže i savjetovati se sa stručnjacima s područja dermatologije i onkologije o načinima prevencije tumora kože te o važnosti preventivnog ponašanja. Sastavni je dio projekta „Djeluj sada!“ i edukacija najmlađih članova društva kroz edukativne radionice za najmlađe.

  Projekt "Djeluj sada" održava se tijekom jedne subote u proljeće (krajem svibnja/početkom lipnja) u Zagrebu na jezeru Jarun, a uključuje uz preventivne preglede madeža edukaciji i informiranje građana. Tijekom događanja prosječno se pregleda 1000 osoba, a više tisuća građana posjeti edukativno-informativne štandove.
  Pogledajte i partnerovu stranicu
  • Djeluj sada Zagreb
  • Djeluj sada Zagreb
  • Djeluj sada Zagreb
  • Djeluj sada Zagreb
  • Djeluj sada Zagreb
 • SUTRA - Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA

  Eau Thermale Avène partner je javnozdravstveno-edukativnog projekta SUTRA - Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA.
  Projekt SUTRA je javnozdravstveno-edukativni projekt u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH (HALMED). Latinski naziv „partus“ znači porođaj, a čitajući unatrag dobivamo naziv SUTRA(p). Tako je i ovaj javnozdravstveni projekt dobio naziv: SUTRA- Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA. Jedna od glavnih misija projekta SUTRA jest osvijestiti širu i stručnu zajednicu o važnosti edukacije trudnica i dojilja o rizicima i mogućnostima samoliječenja (self-medication) te pozitivno utjecati na prevenciju neželjenih posljedica uslijed samoliječenja.
   
  Samoliječenje ili automedikacija je najstariji oblik liječenja, gdje pacijent(ica ima značajno aktivniju ulogu, brži i lakši pristup lijekovima koji se mogu sigurno uzimati i bez liječničkog nadzora. Proizvodi za samoliječenje obuhvaćaju lijekove koji se izdaju bez liječničkog recepta (OTC- eng. Over The Counter, tzv. bezreceptni lijekovi), medicinske proizvode za samoliječenje, dodatke prehrani, dermokozmetičke proizvode, uključujući i sve popularnije biljne pripravke, eterična i biljna ulja, homeopatske lijekove i dr. I sama prehrana tijekom trudnoće, dojenja i uvođenje nadohrane bebama spada u oblike samoskrbi i očuvanja zdravlja.
  Neki od aktualnijih primjera mogućeg štetnog učinka samoliječenja (bez informiranja liječnika ili ljekarnika o trudnoći) koji se istražuju su utjecaj nesteroidnih antireumatskih lijekova (NSAR's) na pojavu pulmonarne hipertenzije novorođenčadi, ili oralni i nazalni dekongestivi kao mogući uzrok nekih urođenih mana kod novorođenčadi i dr.
  Podaci govore da gotovo više od 60% trudnica koristi biljne pripravke tijekom trudnoće, od ljekovitih čajeva do raznih suplemenata, smatrajući ih sigurnijom metodom liječenja. Paradoksalno je da njihovi liječnici često nisu niti upoznati s dodatnom samomedikacijom što vrlo često može imati štetne, a ponekad i fatalne ishode po zdravlje trudnice i fetusa, zbog nedovoljne istraženosti sigurnosnog profila takvih alternativnih pripravaka ili ulaska u interakcije s propisanim lijekom (npr. antikoagulansi kod trombofilije-gingko ili ulje noćurka, gospina trava koja utječe na metabolizam mnogobrojnih lijekova, itd.)
  Uz prikladni savjet zdravstvenog stručnjaka, samoliječenje može značajno utjecati na poboljšanje simptoma kod raznih tegoba, no jednako tako neinformiranost trudnice i liječnika može imati klinički značajne negativne ishode!  Iz tog je razloga pokrenut nacionalni javnozdravstveni projekt SUTRA- Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA. Svrha mu je kontinuirana edukacija i osvještavanje stručne (zdravstvene) i šire javnosti o racionalnoj uporabi bezreceptnih lijekova i ostalih oblika samoliječenja u trudnoći.
   
  Ciljevi projekta su:
   1. Na godišnjoj razini omogućiti kontinuiranu edukaciju trudnica o samoliječenju tijekom trudnoće i dojenja.
   2. Educirati stručnu zdravstvenu javnost o novim znanstvenim spoznajama o samoliječenju tijekom trudnoće i dojenja.
   3. Senzibilizirati javnost o rizicima neracionalne primjene lijekova i proizvoda za samoliječenje tijekom trudnoće i dojenja, te važnosti edukacije trudnica i dojilja kao važne populacijske skupine.

  Brend Eau Thermale Avène, linija proizvoda Avène Sun, sudjeluje u projektu kroz teme o fotoprotekciji i fotoprotektivnim sredstvima za zaštitu kože od negativnog utjecaja UV zraka namjenjenim trudnicama i djeci  te na ukazivanju važnosti poznavanja i  određivanja fototipa kože.
  Pogledajte i partnerovu stranicu
  • SUTRA - Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA
  • SUTRA - Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA
 • Fondation pour la Dermatite Atopique - Zaklada za atopijski dermatitis

  Eau Thermale Avène jedan je od osnivača Zaklade za atopijski dermatitis.

  Zaklada za atopijski dermatitis ima trostruku misiju:

  1. Zaklada za istraživanje:
  Timovi uključeni u istraživanja atopijskog dermatitisa, na temelju epidemiologije, genetike, imunologije, osnovnog ili kliničkog istraživanja, mogu po odobrenjuznanstvenog odbora Zaklade  dobiti praktičnu pomoć  Zaklade.

  2. Zaklada za podizanje svijesti : Atopijski dermatitis nije jako poznat. Roditelji, kao i edukatori, liječnici i drugi zdravstveni stručnjaci trebaju informacije o prirodi atopijskog dermatitisa, kako ga liječiti, kako oboljenje može utjecati na život oboljelih i njihove obitelji te o najboljim načinima za olakšanje patnje koju uzrokuje ovo stanje. Zaklada pomaže u širenju ovih informacija u stručnim medijima te u općoj javnosti.

  3. Zaklada za edukaciju : Kao i kod svih kroničnih stanja, liječenje atopijskog dermatitisa može biti teško i komplicirano. Može biti frustrirajuće za djecu i roditelje koji ne znaju kako najbolje iskoristiti  dostupna liječenja, od kojih sva imaju svoje prednosti i mane. Educiranost o liječenju služi kao učinkovito sredstvo za dobivanje potrebnog znanja  i za razumijevanje ovog oboljenja. Jedan od vidova edukacije je i organiziranje Škole o atopiji u kojima Zaklada pomaže stečena iskustva dijeliti dalje široj javnosti.

  Zaklada za atopijski dermatitis stoga djeluje na više razina:
  Doprinosi financiranju istraživanja i kliničkih ispitivanja o atopijskom dermatitisu.
  Podržava sve inicijative u znanosti ili u medijima koje žele podići svijest i informirati javnost o ovom stanju, dostupnim liječenjima i svakodnevnom životu oboljelih.
  Osmišljava i implementira edukacijske alate i inicijative.
  Stvara, uređuje i dijeli informativne materijale kreirane za zdravstvene radnike, roditelje i djecu.
  Pogledajte i partnerovu stranicu
  • Fondation pour la Dermatite Atopique - Zaklada za atopijski dermatitis
  • Fondation pour la Dermatite Atopique - Zaklada za atopijski dermatitis
 • AFPRAL - Francuska udruga za prevenciju alergija

  Eau Thermale Avène partner je udruge AFPRAL –a (French Association for the Prevention of Allergies; Francuska udruga za prevenciju alergija).

  Alergija je pojava kada tijelo pretjerano reagira na strano tijelo koje smatra prijetnjom. Uzrokuje je neravnoteža imunološkog sustava.
  Imunološki sustav je obrambeni mehanizam koji štiti tijelo od vanjskih napada.
  Kod osoba koje imaju alergije, imunološki sustav odgovara abnormalno ili pretjerano na bezopasnu stranu tvar u tijelu s kojom je već došlo u kontakt.

  Saznajte više o netolerantnoj i alergijama sklonoj koži

  Dermatološki laboratoriji Avène nude dermatološki testirane proizvode za njegu kože posebno prilagođene osjetljivoj koži i osmišljene pomoću rigoroznih testiranja djelotvornosti, podnošljivosti prilikom primjene i hipoalergenosti.
  Od 1996. godine, linija proizvoda Tolerance Extreme predstavlja se zdravstvenim stručnjacima za liječenje najosjetljivijih tipova kože.  Naši laboratoriji nastavili su ulagati u istraživanje tijekom godina kako bi osigurali da ove formule budu sve učinkovitije. Nakon godina istraživanja postavili su temelje novoj generaciji dermokozmetičkih proizvoda, otkrićem jedinstvenog procesa koji omogućuje da proizvode čistih formula koji sadrže isključivo sastojke neophodne za kožu, bez konzervansa ili tvari koje djeluju kao konzervansi.
  Tako je stvorena nova kategorija dermokozmetičkih proizvoda : Sterilna kozmetika.

  Ovaj jedinstven proces u dermokozmetici nedavno je prepoznao AFPRAL (Francuska udruga za prevenciju alergija), čiji cilj je "pomoći i osigurati da javnost bude pravilno informirana o alergijama".

  Eau Thermale Avène brand postao je partner društva jer je:

  "PREPOZNAT" zbog svoje tehnologije proizvodnje sterilne kozmetike koja pruža sljedeće prednosti:
  - jednostavna formula koja sadrži samo neophodne sastojke i koja ne sadrži konzervanse i/ili tvari koje se koriste zbog svojeg učinka kao konzervans,
  - sterilizacija u svakoj fazi procesa proizvodnje,
  - patentiranog sustava hermetičkog zatvaranja ambalaže u kojoj se nalazi proizvod D.E.F.I.* (eng. Device for Exclusive Formula Integrity) koji osigurava da formula ostane sterilna i tijekom uporabe.

  "PREPORUČEN" zbog svojih proizvoda za njegu kože koji se proizvode tehnologijom proizvodnje sterilne kozmetike jer oni kombiniraju maksimalnu učinkovitost uz optimalnu podnošljivost:
  - Tolerance Control krema i balzam,
  - Tolerance Extreme krema i emulzija
  - XeraCalm A.D krema, balzam i umirujući koncentrat

  *Patent u prijavi
  Pogledajte i partnerovu stranicu
  • AFPRAL - Francuska udruga za prevenciju alergija
Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.