U fokusu

Avène, iskustvo pretočeno u tretmane

Avène iskustvo

Vjerodostojnost Avène termalne izvorske vode ostvaruje se u Avène hidroterapijskom centru. Od početka travnja do kraja listopada, lječilište nudi iskustvo stečeno kroz povijest svog rada u liječenju dermatoloških oboljenja.
Avène dermatološki hidroterapijski centar
Avène dermatološki hidroterapijski centar
Avène dermatološki hidroterapijski centar

Unaprjeđenje kvalitete života bolesnika

Avène hidroterapijski centar organizira niz različitih tematskih medicinskih seminara i radionica o dermatološkom zdravlju za bolesnike. Neke od tema su čišćenje i hidracija, pomoć kod svrbeža, opuštanje, medicinski korektivna kamuflaža (šminkanje).

Avène dermatološki hidroterapijski centar
Avène dermatološki hidroterapijski centar
Avène dermatološki hidroterapijski centar

Trenutni rezultati programa terapije

Tijekom trotjednog programa terapije, dermatolozi prate i procijenjuju učinkovitost liječenja. Kod upalnih dermatoza, ova učinkovitost se ocjenjuje pomoću specifičnih testiranja. Rezultati pokazuju smanjenje simptoma i poboljšanja u liječenju upalnih promjena.

Video

Osnovni, dodatni i posebni tretmani

 
  • Osnovni tretmani sastavni su dio propisanih programa terapije. Tu spadaju kupke i hidromasažne kupke (za bebe, djecu i odrasle), tuširanje i prskanje cijelog tijela u kombinaciji s pijenjem vode.
  • Dodatni tretmani su prilagođeni dermatološkom oboljenju a to mogu biti lokalizirana tuširanja i prskanja kao npr. tjemena, oblozi termalne izvorske vode, podvodne masaže, gingivalni tuševi i oralna tuširanja.
  • Posebni tretmani obuhvaćaju omatanje tijela oblozima tj. nanošenje emolijensa pod okluzijom, tretmani lica. te hidrohelioterapija tj. kombinacija učinka Avène termalne izvorske vode i ultraljubičastog svjetla.

Individualni programi terapije

Početku izrade individualnog programa terapije prethodi pregled dermatologa. Za svakog bolesnika izrađuje se njegov program koji se provodi uz medicinski nadzor. Dnevni program traje od ponedjeljka do subote, prosječno 1:30 minuta. Svi tretmani izvode se s Avène termalnom izvorskom vodom.

 
Dermatološka oboljenja u programu terapija

1. Atopijski dermatitis u djece i odraslih
2. Svi oblici ekcema
3. Psorijaza
4. Ožiljci i problemi povezani s zacjeljivanjem
5. Ihtioze
6. Opekline i druga kožna oboljenja po preporuci dermatologa


Seminari i radionice organiziraju se s namjerom unaprjeđenje i ostvarivanja bolje svakodnevne kvalitete života bolesnika.
Na radionicama kao i u programima terapije mogu sudjelovati svi pa i bebe (starije od 3 mjeseca). Djeca mlađa od 12 godina moraju boraviti u lječilištu u pratnji odrasle osobe.

Dugoročni rezultati programa terapije

Rezultati tretmana promatraju se mjesecima nakon programa terapije. Dugogodišnjim praćenjem bolesnika nakon terapije u Avène hidroterapijskom centru tim stručnjaka ovog centra ustvrdio je da kod kroničnih dermatoza kvaliteta života ostaje znatno poboljšana i do šest mjeseci nakon završetka programa terapije.
 

Avène termalna izvorska voda je u posljednjih 30 godina proučavana kroz brojna istraživanja, farmakološke i kliničke studije, koje su proveli Dermatološki laboratoriji Avène, dio grupe Pierre Fabre Laboratories.

Pierre Fabre Eau thermale Avène

Video

Hidroterapijski centar

Pošaljite e-mail

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Eau Thermale Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Eau Thermale Avène klubu

You can't post more than one comment on a product

Recite nam svoje mišljenje

* Obavezna polja

MOJ KUTAK

-Dan
-Mjesec
-Godina

Robne marke Pierre Fabre grupacije:

*Obavezna polja

Hvala na dijeljenju!

Administratori web mjesta postavili su vaš komentar na pregled i bit će objavljen nakon odobrenja.