Avène kroz povijest

Avène, iskustvo pretočeno u tretmane
Avène, iskustvo pretočeno u tretmane
Vjerodostojnost Avène termalne vode ostvaruje se u Avène dermatološkom hidroterapijskom centru. Od početka travnja do kraja listopada, Avène dermatološki hidroterapijski centar nudi iskustvo stečeno kroz povijest svog rada u liječenju dermatoloških oboljenja.

Dermatološka oboljenja u programu terapija
1. Atopijski dermatitis u djece i odraslih
2. Svi oblici ekcema
3. Psorijaza
4. Ožiljci i problemi povezani s zacjeljivanjem
5. Ihtioze
6. Opekline i druga kožna oboljenja po preporuci dermatologa

Individualni programi terapije
Početku izrade individualnog programa terapije prethodi pregled dermatologa. Za svakog bolesnika izrađuje se njegov program koji se provodi uz medicinski nadzor. Dnevni program traje od ponedjeljka do subote, prosječno 1:30 minuta. Svi tretmani izvode se s Avène termalnom vodom.

Osnovni, dodatni i posebni tretmani
Osnovni tretmani sastavni su dio propisanih programa terapije. Tu spadaju kupke i hidromasažne kupke (za bebe, djecu i odrasle), tuširanje i prskanje cijelog tijela u kombinaciji s pijenjem vode.
Dodatni tretmani su prilagođeni dermatološkom oboljenju a to mogu biti lokalizirana tuširanja i prskanja kao npr. tjemena, oblozi termalne vode, podvodne masaže, gingivalni tuševi i oralna tuširanja.
Posebni tretmani obuhvaćaju omatanje tijela oblozima tj. nanošenje emolijensa pod okluzijom, tretmani lica. te hidrohelioterapija tj. kombinacija učinka Avène termalne vode i ultraljubičastog svjetla.

Unaprjeđenje kvalitete života bolesnika
Avène dermatološki hidroterapijski centar organizira niz različitih tematskih medicinskih seminara i radionica o dermatološkom zdravlju za bolesnike. Neke od tema su čišćenje i hidratacija, pomoć kod svrbeža, opuštanje, medicinski korektivna kamuflaža (šminkanje). Seminari i radionice organiziraju se s namjerom unaprjeđenje i ostvarivanja bolje svakodnevne kvalitete života bolesnika.
Na radionicama kao i u programima terapije mogu sudjelovati svi pa i bebe (starije od 3 mjeseca). Djeca mlađa od 12 godina moraju boraviti u lječilištu u pratnji odrasle osobe.

Trenutni rezultati programa terapije
Tijekom trotjednog programa terapije, dermatolozi prate i procijenjuju učinkovitost liječenja. Kod upalnih dermatoza, ova učinkovitost se ocjenjuje pomoću specifičnih testiranja. Rezultati pokazuju smanjenje simptoma i poboljšanja u liječenju upalnih promjena.

Dugoročni rezultati programa terapije
Rezultati tretmana promatraju se mjesecima nakon programa terapije. Dugogodišnjim praćenjem bolesnika nakon terapije u Avène dermatološkom hidroterapijskom centru tim stručnjaka ovog centra ustvrdio je da kod kroničnih dermatoza kvaliteta života ostaje znatno poboljšana i do šest mjeseci nakon završetka programa terapije.
 
Pošaljite e-mail
  • Savjeti o higijeni i njezi kože
  • Posebne pogodnosti i ponude
  • Informacije o novim proizvodima

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započni dijagnostiku
  • Saznajte dijagnozu i preporuku za njegu Vaše kože
  • Kreirajte listu omiljenih i ocjenjenih proizvoda
  • Ostvarite pogodnosti
Prijavite se odmah

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Avène klubu