Avene Couvrance korektivna kozmetika

Korektivna kozmetika

Mali prištić, madež koji imate od rođenja, ili drugi koji su nastali kao posljedica izlaganja suncu, ožiljak koji vam nagrđuje lice, neobično crvene jagodice, neuredan ten i oči okružene podočnjacima…
SAVJETI STRUČNJAKA
PITANJA / ODGOVORI
 • Trebali bi se posavjetovati s dermatologom u vezi posvijetljivanja mrlja. Dermatolog će Vam dati sve potrebne informacije, napraviti mediciske pretrage, ako je potrebno, te odabrati odgovarajuće tretmane.
  Korektivna šminka pruža vrlo zadovoljavajuće rješenje za prikrivanje takvih nepravilnosti na koži i za ujednaćene boje tena.

 • Tehnika ovisi o izgledu ožiljka. Ako je ožiljak atrofičan (ispod nivoa kože) započnite s korištenjem podloge (tekućeg oudera), a nakon toga nanesite korektor. Ako je ožiljak hipertrofičan (iznad nivoa kože) započnite s malo podloge koja je gušća (kompaktni puder) i tamnija (tamni slojevi smanjuju volumen).

 • Budući da je boja kože na rukama slična boji kože na licu, možete iskoristiti područje koje se nalazi na početku palca (dlan ili gornji dio šake).
  Nanesite podlogu na svijetlije područje. Nijansa koja je bliža tamnijem području je ona prava.

 • 1. Očistite kožu temeljito.
  2. Nanesite hidratantnu kremu kao podlogu za šminku prilagođenu osjetljivosti Vaše kože.
  3. Neutralizirajte nedostatke korektorom.
  4. Ujednačite ten koristeći tekući puder ili kompaktni puder.
  5. Prikrite lokalizirane nepravilnosti sa korektorom u olovci.
  6. Učvrstite šminku s prozračnim mozaičnim puderom
  7. Istknite konture lica s brončanim mozaičnim puderom.

Korektivna kozmetika

KOREKTIVNA KOZMETIKA, KOREKCIJA NEPRAVILNOSTI NA KOŽI, KAMUFLAŽA

Prikrivanje nepravilnosti na koži ovisi o njihovu položaju, veličini i obliku, intenzitetu boje i uzroku nastanka. Kako bi ih što učinkovitije prekrili (kamuflirali), najvažnije je neutralizirati njihovu boju, što je razlog podjele osnovnih nepravilnosti upravo prema boji:
- nepravilnosti u kojima prevladava crvena boja - difuzno crvenilo (eritroza, kuperoza, rozacea, vidljive kapilare...); crvenilo nakon operativnih zahvata i tretmana (laser, dermoabrazija); erupcije na koži (akne, bubuljice...); svježi ožiljci...
- nepravilnosti u kojima prevladava plava boja - modrice, podljevi nakon estetskih ili reparativnih operativnih zahvata; vidljive i proširene vene; plavičasti podočnjaci...
- druge nepravilnosti (smeđe, bijele, tamne nijanse) - hiperpigmentacije (melazma, pjege, madeži); depigmentacije (vitiligo, stari ožiljci); strije i tetovaže; blijedi ili neujednačeni ten...

Prevencija je ključna riječ

Vaš dermatolog će Vas uputiti u najbolje moguće preventivne ili kurativne tretmane u svim gore opisanim slučajevima.

"Bolje spriječiti nego liječiti" odnosi se savršeno na promjene pigmentiranosti kože. Stoga je važno:
1. pravovremeno i učinkovito liječenje upalnih dermatoza,
2. uporaba proizvoda za zaštitu od sunca.

Većina hiperpigmentacija je nastala ili se pogoršala zbog pretjeranog izlaganja suncu i zbog nekorištenja odgovarajuće zaštite od sunca. Odaberite uvijek proizvode s vrlo visokim faktorom zaštite, s širokim spektrom zaštite od UVA i UVB zraka, fotostabilne i vrlo vodootporne. Također, izbjegavajte ozljede kože. To nije uvijek lako, ali barem budite oprezni. Dopustite ranama da zacijele, a ožiljak zaštitite od sunčevih zraka kako ne bi potamnio.

Ipak pojavu nekih nepravilnosti na koži ne možemo spriječiti niti izliječiti i zato je tu korektivna kozmetika koja nam može pomoći da ih prikrijemo.

Medicinska korektivna kozmetika

Linija proizvoda Couvrance afirmirala se kao pravi specijalist korektivne kozmetike, koja prikriva sitne nedostatke (mrlje, crvenilo, podočnjake, prištiće), kao i one veće (madeže, proširene kapilare, ožiljke, vitiligo ili modrice). Osmislili su je liječnici koji su željeli pronaći šminku prilagođenu i najosjetljivijoj koži, za koju dugo nije bilo odgovarajućih proizvoda, nastojeći održati visoke standarde čistoće i kvalitete proizvoda.
Liniju Couvrance čine proizvodi za svakodnevno šminkanje i prikrivanje lakših i težih nepravilnost na koži, koji su ispitani pod nadzorom dermatologa i potpuno sigurni za primjenu na osjetljivoj koži. Ne sadrže parfeme i konzervanse, hipoalergeni su i nekomedogeni, te imaju odgovarajući faktor zaštite od sunca. Couvrance proizvodi mogu se sa sigurnošću primjenjivati i nakon manjih tretmana u dermatološkim ordinacijama, kao što su kemijski piling ili primjena kožnih implantata. Na taj način pacijent nakon tretmana izlazi iz ordinacije zadovoljan, jer su vješto prikrivene moguće posljedice tretmana, poput crvenila, podljeva ili oteklina.

U Avène derematološkom hidroterapijskom centru organiziraju se posebne radionice medicinske kamuflaže (šminkanja) kako bi se i sami pacijenti educirali i kako bi se unaprijedila kvaliteta njihova života.

Kako bi se smanjila vidljivost nepravilnosti na koži, u Couvrance proizvodima za prekrivanje primijenjen je vrlo jednostavan princip komplementarnih boja koji se koristi u slikarstvu. Riječ je o načelu suprotnih boja u spektralnom krugu, prema kojem je intenzitet boje ublažen ako joj se doda ona koja se nalazi na njoj suprotnoj strani kruga. Ako se te boje pomiješaju, neutraliziraju se (npr. zeleno neutralizira crveno, a žuto neutralizira plavo).

5 osnovnih koraka

Kombinacija boja koju pruža korektivna kozmetika Vaše probleme rješava s lakoćom u pet osnovnih koraka za prirodni izgled :
1. temeljito očistite kožu,
2. nanesite kremu za lice prema tipu Vaše kože kao podlogu,
3. neutralizirajte bojom lokalizirane nepravilnosti na koži uz pomoć korektora u stiku (zeleni ili žuti korektor),
4. ujednačite boju tena uz pomoć tekućeg ili kompaktnog krem pudera,
5. učvrstite šminku uz pomoć prozračnog mozaik pudera.

Pošaljite e-mail
 • Personalised skincare advice
 • Special offers & contests
 • Reviews about your favorite products

Svaka koža ima svoje potrebe.
otkrijte Eau Thermale Avène proizvode prilagođenu potrebama Vaše kože.

Započni dijagnostiku
 • Product recommandations to solve your skin concerns
 • Access to your favorite products & reviews
 • Record of your purchases to reward your loyalty
Sign up now
Ocijeni ovaj proizvod od 1 do 5
Korektivna kozmetika
Potvrdi

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Avène klubu