Vaše potrebe
Crvenilo lica
Vaše potrebe

Crvenilo lica

Vaša koža je sklona crvenilu, prolaznom ili trajnom. Otkrijte proizvode koji će umiriti osjećaj vrućine i crvenilo kože.
SAVJETI STRUČNJAKA
SAVJETI STRUČNJAKA
PITANJA / ODGOVORI
 • Crvenilo lica je javlja kod osoba sa vazoreaktivnim tipom kože. Kao i boja kože, vazoreaktivnost je nasljedna i učestalija u određenim zemljama (primjerice Škotskoj).

 • Određene prehrambene navike mogu potaknuti crvenilo lica. Tako naprimjer prevruća, prezačinjena hrana pogoduju nastanku crvenila ali i ako se hrana prebrzo konzumira.

 • Ne, naprotiv/ Pazite se opeklina od sunca i "toplinskog udara". Preporuča se ne izlagati dugo suncu i uvijek koristiti proizvode za zaštitu od sunca s vrlo visokim zaštitni faktorom.

 • Antibiotici koji se preporučuju u terapiji rozacee pripadaju tetraciklinima. Koriste se nekoliko desetaka godina i liječnici dobro poznaju njihove učinke. Mnogi ljudi (primjerice oni koji pate od problema akne) su liječeni nekoliko mjeseci te je utvrđena dobra podnošljivost tih lijekova.
  Vaš liječnik će Vas obavijestiti o mogućim, ali rijetkim nuspojavama.
  Napomena: tetraciklin može povećati osjetljivost na sunce (i nije indiciran kod trudnica i djece).

 • Laseri (postoje nekoliko vrsta) koaguliraju krvne žile i smanjuje njihovo crvenilo. Poboljšanje u slučajevima kuperoze i kroničnog crvenila je prilično zamjetno. Postupak nije potpuno bezbolan: prisutne su peckajuće senzacije i trnci tijekom nekoliko minuta.
  Neke tehnike (hlađenje, krema s anestetikom) pomažu ublažiti ove simptome.

Pošaljite e-mail
Prijavite se za newsletter

Postanite član Avène kluba i pretplatite se besplatno na naš newsletter kako bi saznali Avène novosti - informacije o novim proizvodima, posebnim ponudama, nagradnim igrama i popustima!

Zahvaljujemo, od sada ćete primati Avène newsletter!

Please enter an email address.

Ocijeni ovaj proizvod od 1 do 5
Crvenilo lica
Potvrdi

Pretraga u tijeku

Za ovaj korak Vam je potrebna lozinka!

Prijavite se u Avène klub u svoj korisnički račun kako bi pospremili ovu informaciju.


Prijavite se ili otvorite svoj korisnički račun u Avène klubu