Natrag : Lice

VAŠE POTREBE

Crvenilo lica

Vaša koža je sklona crvenilu, prolaznom ili trajnom. Otkrijte proizvode koji će umiriti osjećaj vrućine i crvenilo kože.
SAVJETI STRUČNJAKA
PITANJA / ODGOVORI
DA LI JE CRVENILO LICA NASLJEDNO?
Crvenilo lica je javlja kod osoba sa vazoreaktivnim tipom kože. Kao i boja kože, vazoreaktivnost je nasljedna i učestalija u određenim zemljama (primjerice Škotskoj).
KOJA JE ULOGA PREHRANE U RAZVOJU CRVENILA LICA?
Određene prehrambene navike mogu potaknuti crvenilo lica. Tako naprimjer prevruća, prezačinjena hrana pogoduju nastanku crvenila ali i ako se hrana prebrzo konzumira.
DA LI JE IZLAGANJE SUNCU KORISNO?
Ne, naprotiv/ Pazite se opeklina od sunca i "toplinskog udara". Preporuča se ne izlagati dugo suncu i uvijek koristiti proizvode za zaštitu od sunca s vrlo visokim zaštitni faktorom.
U TERAPIJI ROSACEE PROPISAN MI JE ANTIBIOTIK. DA LI JE MOGUĆE UZIMATI ANTIBIOTIK VIŠE OD MJESEC DANA?
Antibiotici koji se preporučuju u terapiji rozacee pripadaju tetraciklinima. Koriste se nekoliko desetaka godina i liječnici dobro poznaju njihove učinke. Mnogi ljudi (primjerice oni koji pate od problema akne) su liječeni nekoliko mjeseci te je utvrđena dobra podnošljivost tih lijekova.
Vaš liječnik će Vas obavijestiti o mogućim, ali rijetkim nuspojavama.
Napomena: tetraciklin može povećati osjetljivost na sunce (i nije indiciran kod trudnica i djece).
KAKO BIH SE RJEŠILA PROŠIRENIH KAPILARA NA LICU PREPORUČEN MI JE TRETMAN LASEROM. DA LI JE LASER BOLAN?
Laseri (postoje nekoliko vrsta) koaguliraju krvne žile i smanjuje njihovo crvenilo. Poboljšanje u slučajevima kuperoze i kroničnog crvenila je prilično zamjetno. Postupak nije potpuno bezbolan: prisutne su peckajuće senzacije i trnci tijekom nekoliko minuta.
Neke tehnike (hlađenje, krema s anestetikom) pomažu ublažiti ove simptome.